Door naar content

Wereldse whiskyproeverij bij Drankenspeciaalzaak Peet in Delfgauw

24 mei 2024

Op donderdagavond 16 mei 2024 verzamelden 18 enthousiaste whiskyliefhebbers zich bij Drankenspeciaalzaak Peet in Delfgauw voor een bijzondere whiskyproeverij: ‘Rondje Wereld’. Deze unieke avond, georganiseerd door Mike Verbeek, vond plaats in de sfeervolle winkel aan het Gouden Rijderplein in het winkelcentrum van Nieuw-Delfgauw.

Onder de deskundige begeleiding van whiskyexpert Ronald Anneveldt werden de deelnemers meegenomen op een intrigerende ontdekkingsreis door de wereld van whisky.

Line-up

De line-up van de avond bestond uit een selectie van acht whisky's uit verschillende delen van de wereld, elk met hun eigen karakter en unieke smaakprofiel.

  • Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey (Amerika)
  • Filliers Single Rye Whisky 8 YO 46,5% (België)
  • Mars Kasei Blended Whisky (Japan)
  • The Whistler Dark Symphony Irish Whiskey Cognac Finish (Ierland)
  • Glengoyne 12 YO Single Malt Whisky (Schotland)
  • Ninkasi French Single Malt Whisky Chardonnay 46% (Frankrijk)
  • Kavalan Single Malt Concertmaster Port Cask Finish (Taiwan)
  • Amrut Peated Indian Single Malt Whisky 46% (India)

Favorieten van de avond

Hoewel alle whisky’s indruk maakten, staken er twee bovenuit: The Whistler Dark Symphony Irish Whiskey Cognac Finish uit Ierland en Mars Kasei Blended Whisky uit Japan. Beide whisky’s werden door de aanwezigen als favoriet bestempeld en verdienen extra aandacht.

Dark Symphony Irish Whiskey Cognac Finish

Dark Symphony Irish Whiskey Cognac Finish

Bij de Boann Distillery weten ze met de ‘Dark Symphony’ de traditionele wijze van Ierse whiskey maken te verrijken met een elegante twist door de afwerking in cognacvaten. Met een alcoholpercentage van 43,14% is de Dark Symphony driemaal gedistilleerd om extra zachtheid toe te voegen.

De eerste rijpingsperiode heeft plaatsgevonden op ex-bourbonvaten gedurende een periode van 3 á 4 jaar, waarna het voor een periode van 12 maanden op V.S.O.P. cognacvaten heeft gelegen. Deze whisky is een ware symfonie van smaken en biedt een unieke ervaring voor zowel de beginnende als de doorgewinterde whiskyliefhebber.

Lees meer over The Whistler

Proefnotities

  • Neus: rijke aroma’s van rijpe vruchten, honing en een vleugje vanille, gecombineerd met subtiele kruidigheid van eikenhout.
  • Smaak: een perfecte balans tussen zoetheid en kruidigheid, met tonen van rozijnen, gekonfijt fruit en een vleugje donkere chocolade.
  • Afdronk: lang en verwarmend, met een zijdezachte textuur en een nasmaak van eikenhout en cognac.
Japan | Blending whisky tot kunst verheven

Mars Kasei Blended Whisky

Uit het land van de rijzende zon, sushi en saké komt de Mars Kasei Blended Whisky.

Deze whisky is gemaakt bij de Shinshu Distilleerderij van Mars en is een eerbetoon aan de Japanse kunst van het whisky maken.

Kasei

"Kasei" betekent "Mars" in het Japans en deze whisky is inderdaad uit een ander wereld.

Mars Kasei Blended Whisky belichaamt de elegantie en precisie waar Japanse whisky’s om bekend staan en biedt een verfrissende kijk op blended whisky.

Lees meer over Mars Whisky

Proefnotities

  • Neus: fris en fruitig met aroma’s van groene appel, peer en florale accenten.
  • Smaak: licht en soepel, met tonen van citrus, honing en een vleugje kruidigheid.
  • Afdronk: Kort maar krachtig, met een frisse en zuivere nasmaak die uitnodigt tot een volgende slok.

Rondje Wereld

De whiskyproeverij ‘Rondje Wereld’ bij Drankenspeciaalzaak Peet in Delfgauw bood de whiskyliefhebbers een mooie gelegenheid om kennis te maken met de diversiteit van whisky’s uit verschillende landen.

Bedankt

Langs deze weg willen wij Mike en Peter Verbeek en de bezoekers hartelijk bedanken voor deze zeer geslaagde en smaakvolle avond!

Onderscheidend vermogen

De Monnik Dranken

Onderscheidend vermogen

Naast de hiervoor genoemde whisky's beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid portfolio gedistilleerde dranken. Deze merken zijn voor de horecaondernemer, slijterij of speciaalzaak van ideaal om zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Neem contact op

Neem contact op met onze Verkoop Buitendienst, zij informeren u graag over de mogelijkheden voor úw bedrijf. Bekijk alvast onze spirits pagina voor het verhaal achter onze eigen importmerken.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top