Door naar content
Menu

úw topSlijters op bezoek bij Villa Trasqua

03 oktober 2025

Begin september 2025 reisde een select gezelschap van vijf ondernemers van úw topSlijter naar Toscane. Samen met Pieter-Bas de Wit (úw topSlijter hoofdkantoor) en Linda van Akkeren (De Monnik Dranken) bezochten zij het gerenommeerde wijnhuis Villa Trasqua. Sinds dit jaar maken de wijnen van dit Toscaanse domein deel uit van het úw topSlijter assortiment. De reis was de beloning voor vijf winnaars van de incentive.

De prijswinnaars waren Gérard Eeuwes (Slijterij Gérard), Arno Groot (Groot’s Dranken), Herman Peeters (Slijterij-Wijnhandel Peeters), Menno Spaander (Menno’s Borrelhuis) en Marieke Weijs (Drankenhandel-slijterij Weijs).
Na een korte vlucht naar Florence haalde exportmanager Duccio Dogi de groep op om richting Castellina-in-Chianti te rijden. Daar verbleef het gezelschap op het wijngoed zelf, in verschillende sfeervolle appartementen.

Italiaanse gastvrijheid

De eerste avond begon met een uitgebreid diner aan de rand van de wijngaard. De tafel vulde zich met traditionele Toscaanse gerechten: verfijnde antipasti, verse pasta’s en als hoogtepunt de Bistecca alla Fiorentina. Deze met houtskool gegrilde T-bonesteak werd begeleid door de Villa Trasqua Gran Selezione 2013.

Deze wijn liet zien hoe fraai zij zich ontwikkelt met de jaren en hoe goed ze aansluit bij een robuust gerecht als de Bistecca. Het diner vormde een passend begin van de reis en onderstreepte meteen de rol van wijn en gastronomie als vast onderdeel van de Toscaanse cultuur.

úw topSlijters bezoeken Siena tijdens Villa Trasqua reis
úw topSlijters bezoeken Siena tijdens Villa Trasqua reis 2
úw topSlijters bezoeken Siena tijdens Villa Trasqua reis 3
úw topSlijters bezoeken Siena tijdens Villa Trasqua reis 4

Siena

De volgende ochtend brak al snel de zon door. Het gezelschap bracht een bezoek aan Siena, waar de smalle straatjes, de indrukwekkende Duomo en de beroemde Piazza del Campo indruk maakten. Voor de lunch werden opnieuw de wijnen van Villa Trasqua geschonken.

De frisse Traluna Vermentino bleek een uitstekende partner voor lichte gerechten. De Chianti Classico Riserva kwam fraai tot zijn recht bij de pici – de traditionele Toscaanse pasta – en een pizza.

Daarmee werd duidelijk hoe de wijnen niet alleen op het domein, maar ook in de lokale gastronomie moeiteloos hun plaats innemen.

úw topSlijters bezoeken Siena tijdens Villa Trasqua reis
úw topSlijters bezoeken Siena tijdens Villa Trasqua reis 2
úw topSlijters bezoeken Siena tijdens Villa Trasqua reis 3
úw topSlijters bezoeken Siena tijdens Villa Trasqua reis 4
úw topSlijters bezoeken Siena tijdens Villa Trasqua reis 5

Villa Trasqua

In de middag stond Villa Trasqua zelf centraal. Tijdens een wandeling door de wijngaarden, waar de druiven bijna oogstrijp waren, vertelde Duccio Dogi meer over het domein.

Daarna volgde een rondleiding door de wijnkelders en een proeverij van verschillende Chianti Classico’s. Het proeven, met uitzicht over de glooiende heuvels, maakte diepe indruk.

De dag werd afgesloten met een diner in het torentje van het wijngoed, met rondom uitzicht over Toscane. Hoogtepunten waren de Super Tuscan Trasgaia en als zoete afsluiter de passito di Toscana Trasanto. Zo eindigde een dag vol beleving en kennismaking met het domein.

Een afscheid in stijl

De laatste dag begon rustig op het domein, waar de gasten een stijlvolle Villa Trasqua-polo ontvingen als aandenken. Vervolgens volgde een rit door het Chianti Classico-gebied en een lunch bij de legendarische slager en gastheer Dario Cecchini in Panzano.
Met een laatste blik op Florence vanaf een panoramisch uitzichtpunt bracht Duccio de groep terug naar het vliegveld. Zo kwam een korte maar intensieve reis vol wijn, gastronomie en Toscaanse gastvrijheid ten einde.

Onze dank gaat uit naar Villa Trasqua en in het bijzonder naar Duccio Dogi, Lauretta en Anna. En natuurlijk ook naar de deelnemers, die de reis tot een geslaagd geheel maakten: Gérard, Arno, Menno, Herman, Marieke en Pieter-Bas.

Ontdek meer tijdens The Art of Drinks 2025

Ontdek meer tijdens The Art of Drinks 2025

Wilt u de nieuwste trends in cocktails, spirits en wijnen zelf ervaren? Bezoek dan The Art of Drinks 2025 op zondag 19 en maandag 20 oktober 2025 in de Kromhouthal in Amsterdam. Tijdens dit toonaangevende evenement laat De Monnik Dranken een breed portfolio zien, van whisky en rum tot tequila, mezcal en gin.

Bovendien zijn er volop mogelijkheden om nieuwe cocktailcreaties te proeven en achtergrondinformatie te krijgen van onze specialisten. Meld u nu aan via de officiële aanmeldpagina en mis deze kans niet om samen met ons de drankenwereld van dichtbij te ontdekken.

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top