Door naar content
VILLA TRASQUA Chianti Classico Riserva Fanatico BIO

Over deze wijn

Vergist bij 26-28°C in conische houten gistkuipen van 5.000 l met 20-25 dagen schilcontact, gevolgd door een rijping van minstens 24 maanden in grote vaten van Slavonisch eiken. Na botteling rijpt de wijn nog minstens 12 maanden op fles.

De wijn is donker robijnrood en heeft mooie aroma's van kersen, bosvruchten en specerijen als kruidnagel, vanille en kaneel.

Aangename kruidigheid, krachtig en met zwarte bes, met een vleugje melkchocola en  vers gebrande koffie.

Een elegante droge afdronk met citrus en morellen en een vleugje zoethout.

Over het wijnhuis Villa Trasqua

Villa Trasqua is opgericht in 1965. De naam Trasqua is een verwijzing naar het gelijknamige plateau, waarop het wijngoed gevestigd is. Het landgoed omvat 56 hectare wijngaarden, die zich koesteren in de immer aanwezige zon en de aangenaam verkoelende wind vanaf de Tyrreense zee in het westen.

De druiven worden verbouwd onder het toeziend oog van de internationaal geroemde wijnmaker Franco Bernabei en zijn team.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Italie Druiven SangioveseCabernet francCabernet sauvignonMerlot Appellation Chianti Classico Alcohol 14.0 Smaak Droog Subgroep Rode wijn Kleur Rood
Wijnhuis Villa Trasqua Jaargang 2017 Serveertemperatuur 16 ⁰C Houtlagering 24 maanden in groot Slavonisch eikenhout Groep Wijnen Gerechten

Lasagna bolognese, pasta met wildsaus, lamsbout of biefstuk

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top