Door naar content
Villa Trasqua

Villa Trasqua

Toscaanse parel met een Nederlands tintje

Tussen Monteriggione en Siena, in de gemeente Castellina-in-Chianti, in het authentieke Chianti Classico-gebied, liggen de 10 wijngaarden die tezamen met olijfgaarden en bos het 120 ha metende landgoed rond Villa Trasqua vormen.

Chianti Classico

Zoals op de meeste grote landgoederen in Toscane (en elders in Italië) was er eeuwenlang sprake van een ‘gemengd bedrijf’ en werden er allerlei gewassen verbouwd. Met de renaissance van Chianti Classico, in de jaren ’60 van de vorige eeuw, werd al snel duidelijk dat het gebied van Chianti Classico een enorme potentieel had voor de productie van grote wijnen.

Daarom besloot de toenmalige eigenaar in 1965 om zich op Trasqua op wijnbouw toe te leggen en de wijngaarden fors uit te breiden.

Toscaanse parel met een Nederlands tintje

In 2001 ontdekte de van oorsprong uit Nederland afkomstige familie Hulsbergen Villa Trasqua; het was liefde op het eerste gezicht en pater familias Hans Hulsbergen besloot het landgoed te kopen. Maar nog belangrijker: de familie was ook vastbesloten Villa Trasqua een plek te geven tussen de allerbeste wijngoederen van Chianti Classico én daarvoor alle nodige investeringen te doen, in de wijngaarden en in de kelder.

Signor Sangiovese

Als adviseur-wijnmaker werd Franco Bernabei, ook wel bekend als Signor Sangiovese, aangetrokken. Bernabei is wereldwijd bekend als één van de allerbeste wijnmakers van Italië en een absolute specialist als het gaat om Chianti Classico. De algehele leiding over Villa Trasqua is inmiddels in handen van zoon Alan Hulsbergen.

Villa Trasqua assortiment

Het assortiment is opgebouwd uit een aantal series:

  • de Tricolore-range, heel toegankelijke eigentijdse wijnen in wit, rosé en rood;
  • de Chianti Classico’s, inclusief een Riserva en een Gran Selezione
  • een paar “super Tuscans”;
  • tot slot is er, als een “liefdesbaby” van Franco Bernabei, een Passito di Toscane, een dessertwijn van ingedroogde sangiovesedruiven. Daarmee is het assortiment van Villa Trasqua een fraaie staalkaart van het mooiste dat Toscane op wijngebied te bieden heeft. Sinds de oogst van 2016 is de wijnbouw op Villa Trasqua gecertificeerd als biologisch.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top