Door naar content
Hayman's Gin

Het verhaal van Hayman’s Gin begint in 1863. James Burrough, een charismatische apotheker uit Londen, opent zijn eigen, kleine distilleerderij aan Cale Street in de wijk Chelsea. Hij begon met wat experimenten voor verschillende gins en noemde deze onder andere Burrough’s, Olde Chelsey, Beefeater and Black Cat. Destijds was de meest bekende en gedronken gin stijl in Londen Old Tom’s. James was echter al bezig om een nieuwe gin stijl te ontdekken: London Dry Gin.

Ongeveer 160 jaar later is de distilleerderij nog steeds in familie bezit. James was de achter- grootvader van Christopher Hayman die nog steeds in de distilleerderij werkt, samen met zijn zoon James en dochter Miranda.

Het familiebedrijf heeft gedurende het bestaan veel meegemaakt. Van wereldwijde conflicten, droogleggingen en dips en booms in gin trends. Het kwam zelfs zover dat Christopher Hayman het hele familiebedrijf in 1987 heeft verkocht. Gelukkig is hij teruggekomen op deze beslissing en heeft hij een gedeelte van het bedrijf direct weer teruggekocht om de traditie van Hayman’s Gin voort te zetten.

Niet alleen het bedrijf en de gin stijlen zijn veranderd. Ook Londen is flink veranderd ten opzichte van de 19e eeuw. De arbeiderswijk Chelsea is nu één van de duurste buurten van de Engelse hoofdstad. Met een vierkante meter prijs die de alcohol uit je gin laat verdampen, is de distilleerderij verhuisd naar Balham. Een wijk in het zuidwesten van de stad.

De familie Hayman

James en Miranda vormen nu de directie van de distilleerderij en Christopher is Master Distiller. Dit geeft James en Miranda de kans om vanuit hun gedeelde passie voor gin, nieuwe stappen te zetten met de distilleerderij, terwijl vader Christopher zijn kennis en kunde van het maken van de heerlijke gin’s over kan brengen.

James Hayman: “Ik vond het altijd leuk om papa in de distilleerderij te bezoeken toen ik klein was. De uitgesproken geur van de botanicals was zo intens dat het een blijvende indruk achterliet – ik heb altijd gehoopt dat ik ooit in het familiebedrijf zou werken.”

Miranda Hayman: “Een van mijn favoriete herinneringen aan gin zijn van mijn studententijd in Spanje. Er gaat niets boven ontspannen met een verfrissende gin-tonic en heerlijke tapas delen met vrienden.”

Christopher Hayman: “Ik herinner me dat ik vanuit het raam toekeek terwijl de houten kisten jenever in het bedrijfsbusje bij mijn ouders thuis werden afgeleverd. Het favoriete drankje van mijn vader was een Bronx gin-cocktail.”

De distilleerderij

De koperen pot stills van Hayman spelen een essentiële rol in het gin-distillatieproces. Deze stills vormen de kern van wat we doen - bij het creëren van de heldere en evenwichtige, zachte smaak van onze gins. Leuk feitje: De stills die in de Hayman’s distilleerderij staan zijn allemaal vernoemd naar vrouwen uit de familie. De jongste still heet dan ook Miranda.

De distilleerderij is goed te bezoeken wanneer je in Londen bent. Als je binnenkomt in de stokerij voor een rondleiding, kun je je laten onderdompelen in de geuren van de tien botanicals die altijd in een Hayman’s gin zitten, zoals James dit vroeger graag deed.

De botanicals die altijd in een Hayman’s gin worden gebruikt zijn: jeneverbes, korianderzaad, citroenschil, sinaasappelschil, Angelica wortel, kaneel, cassia (iets scherpere, bittere kaneel soort), zoethout, nootmuskaat en wortel van de Iris.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top