Door naar content
HAYMAN'S Gently Cask Rested Gin 0,70 ltr

Over dit product

De Gently Rested Gin is wonderbaarlijk soepel, rond en goed uitgebalanceerd, met pittige en kruidige tonen van de dominante botanicals: jeneverbes en koriander. Deze gin is gemaakt naar het voorbeeld van de ginstijl die werd verkocht in de sierlijke Gin Paleizen van London in de 19de eeuw en is een knipoog naar de traditie dat gin werd verkocht uit het vat in plaats van in een fles. Dit "houteffect" wordt bereikt door de gin slechts drie weken te laten rusten in oude Schotse Whisky vaten. Een dergelijk kort contact met hout geeft de botanische smaken net een lift naar pittig en kruidig.

De gin is zacht en afgerond maar toch ook complex. De Gently Rested Gin smaakt heerlijk in combinatie met een willekeurige kaas. De enigzins pittige finish past goed bij de milde en romige Wigmore kaas maar gaat ook prima samen met zelfs de sterkste smaken.

De familie Hayman is al sinds 1863 actief in de ginindustrie en het bedrijf is nog steeds familie eigendom. De betovergrootvader van de huidige directeur Christopher Hayman opende toentertijd de distilleerderij in London. Door de jaren heen heeft de familie opgetreden als beschermengel van de True English Gin stijl en gebruiken ze vandaag de dag familietechnieken en processen die generatie na generatie zijn doorgegeven. Hierdoor worden alle gins van de familie Hayman nog steeds gedistilleerd zoals ze 150 jaar geleden ook werden gedistilleerd: door middel van het traditionele tweedaagse proces.

Het smaakprofiel van alle gins van Hayman wordt bepaald door10 botanicals: jeneverbes, korianderzaad, engelwortel, citroenschil, kassia, sinaasappelschil, kaneel, zoethout, iriswortel en nootmuskaat. De verhoudingen hiervan verschillen per gin. De signatuur van Hayman's is een dominante jeneverbessensmaak, een kruidig palet en sterke tonen van citrusfruit in de finish. Daarnaast kenmerken alle gins zich door complexiteit, diepte en een perfecte balans!

Christopher Hayman heeft inmiddels meer dan 40 jaar ervaring met het distilleren van gin. Zijn kinderen, Miranda en James Hayman zijn alweer de 5e generatie om de familietraditie in stand te houden. Vandaag de dag is de "Hayman family" de oudste ginproducerende familie van Engeland en bovendien één van de weinige gin producenten die ook daadwerkelijk in Londen is gevestigd. The Hayman's range bestaat uit diverse types gin van verschillende stijlen, gevormd door de evolutie en geschiedenis van gin gedurende de afgelopen 150 jaar. The core range bestaat uit de London Dry Gin, Old Tom Gin, Gently Rested Gin, Royal Dock Gin en Sloe Gin.

Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 41.3 Subgroep Gin
Producent Hayman Distillers Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top