Door naar content
Elixir d’Anvers

Elixir d’Anvers is niet zomaar een likeur; het is een symbool van vakmanschap, traditie en verfijning dat teruggaat tot 1863. Sinds die tijd wordt deze heerlijke kruidenlikeur op ambachtelijke wijze vervaardigd door de Belgische stokerij FX de Beukelaer, gelegen in de schilderachtige Haantjeslei in ’t Zuid, een wijk in Antwerpen.

Elixir d’Anvers

Met trots handhaaft FX de Beukelaer het oorspronkelijke recept van Elixir d’Anvers, dat door François-Xavier de Beukelaer zelf werd ontwikkeld. Het is een blend van zorgvuldig geselecteerde kruiden, wortels en specerijen, resulterend in een unieke goudgele likeur met een onderscheidend aroma en een rijke, complexe smaak.

Deze Belgische klassieker is perfect als digestief na de maaltijd, puur of met ijs, en kan ook dienen als basis voor creatieve cocktails of als toevoeging aan koffie voor een heerlijke twist.

Andere Elixir d’Anvers likeuren

Het assortiment van FX de Beukelaer omvat niet alleen de iconische Elixir d’Anvers, maar ook andere verrukkelijke likeuren, zoals de elegante Elixir de Spa, de verfijnde Elixir d’Anvers Reserve en de fluweelzachte Elixir d’Anvers Advocaat.

Elixir de Spa

Al meer dan 60 jaar wordt de authentieke Elixir de Spa volgens het originele recept, afkomstig uit het plaatsje Spa in de Ardennen, gedistilleerd bij FX de Beukelaer. De fles waarin het wordt gepresenteerd is een ware blikvanger en draagt bij aan de uitstraling van dit bijzondere product.

De unieke samenstelling van tientallen aromatische planten, schorsen en kruiden resulteert in een schitterende likeur met een zacht aroma en een verfijnde smaak. De onmiskenbare smaak en het bijzonder elegante aroma van Elixir de Spa vullen elkaar perfect aan en vormen een ideale aanvulling op diverse culinaire creaties.

Elixir d’Anvers Reserve

De unieke Elixir d’Anvers Reserve bestaat uit de ambachtelijke gestookte Elixir d’Anvers die extra lang heeft liggen rijpen op zorgvuldig geselecteerde, kleine eikenhouten vaten die zorgen voor een fijne smaakevolutie.

Doordat de Elixir d’Anvers Reserve de kans heeft gekregen om enkele jaren te rijpen in oude eiken vaten heeft de kruidenlikeur een extra zacht en diep karakter verkregen.

De Elixir d’Anvers Reserve draagt een prachtige gouden wikkel om zich heen en heeft een met de handgetekend etiket wat een knipoog is naar de rijke geschiedenis van de Elixir d’Anvers.

Elixir d’Anvers Advocaat

Geniet van de fluweelzachte textuur en karakteristieke smaken van Elixir d’Anvers Advocaat, perfect als digestief of als heerlijke toevoeging aan desserts zoals vanille-ijs, pannenkoeken of gebak.

Historische stokerij

Bezoek de historische stokerij in Antwerpen en ontdek de tijdloze traditie en ongeëvenaarde smaken van Elixir d’Anvers. Laat je verrassen door de rijkdom van deze likeuren, die elk een verhaal vertellen dat geworteld is in eeuwenoude Belgische ambacht en passie.
Proef de magie van Elixir d’Anvers en ervaar de verfijning die de likeuren onderscheidt.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top