Door naar content
Bodegas Portia

Bodegas Portia

Ribera del Duero

Trouw aan de eigen uitgangspunten dat de enige garantie voor onafhankelijkheid en kwaliteit is gelegen in het bezit van eigen wijngaarden, is Grupo Faustino haar avontuur in Ribera del Duero begonnen met de aankoop van braakliggende gronden, waarop vervolgens in de loop van de jaren ‘90 wijnstokken zijn aangeplant.

Allerhoogste kwaliteit

De sleutel tot dit project lag in de selectie van de percelen en de inventarisatie van de aanwezige bodemsoorten, zodat voor elk perceel de juiste kloon gekozen kon worden teneinde druiven van de allerhoogste kwaliteit te kunnen verbouwen. In totaal werden 400 hectare aan wijngaarden aangeplant in Roa, Gumiel de Izan, Villanueva de Gumiel en Gumiel de Mercado. Door de ligging op het oosten en zuiden, ontvangen de wijngaarden een maximum aan zonneschijn terwijl de druiven de gelegenheid krijgen om langzaam en geleidelijk te rijpen.

Norman Foster

Nadat was komen vast te staan dat de wijn aan al alle verwachtingen voldeed en ter ere van het aanbreken van een nieuw millennium, is Grupo Faustino op zoek gegaan naar een top-architect die voor hen een bodega kon bouwen. De keuze is gevallen op Norman Foster, die graag bereid bleek de uitdaging aan te nemen om voor het eerst in zijn lange, succesvolle leven en carrière een wijnbedrijf te ontwerpen.

Opmerkelijk bodegas

Bodegas Portia is in alle opzichten een opmerkelijke bodegas geworden. Niet alleen is de architectuur uiterst functioneel en tegelijk adembenemend mooi, ook de wijnen zijn in één woord geweldig. En Bodegas Portia is intussen uitgegroeid tot een van de best bezochte wijnbedrijven van Spanje.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top