Door naar content
PORTIA Crianza Ribera Del Duero

Over deze wijn

Afkomstig van een viertal eigen wijngaarden, op ca. 820 m boven zeeniveau. Vergist in konische RVS cuves.

Helder kersenrood met een granaatrode rand.

Intense geur van zwart fruit, getoast, met een zwoel vleugje vanille afkomstig van de fustrijping.

In de mond: veel structuur, mooi evenwicht met impressies van koffie en zwart fruit. Lange afdronk met een fijne houttoon.

Aan het begin van de jaren '90 werd de basis gelegd voor Bodegas Portia: er werd in totaal 160 hectare aan wijngaarden aangeplant. Door de ligging op het oosten en zuiden, ontvangen de wijngaarden een maximum aan zonneschijn terwijl de druiven de gelegenheid krijgen om langzaam en geleidelijk te rijpen. Nadat was komen vast te staan dat de wijn aan alle verwachtingen voldeed, werd toparchitect Norman Foster aangezocht, die graag bereid bleek de uitdaging aan te nemen om voor het eerst in zijn lange succesvolle leven en carrière een bodega te ontwerpen.

Bodegas Portia is in alle opzichten een opmerkelijke bodega geworden, niet alleen qua architectuur - uiterst functioneel en tegelijk adembenemend mooi-de wijnen zijn geweldig en is intussen uitgegroeid tot één van de best bezochte wijnbedrijven van Spanje.

Land van herkomst Spanje Druiven Tempranillo Appellation Ribera del Duero Alcohol 14.5 Smaak Droog Subgroep Rode wijn Kleur Rood
Wijnhuis Portia Jaargang 2018 Serveertemperatuur 16 - 18 °C Houtlagering 14 mnd Amerikaans eiken Groep Wijnen Gerechten Kruidige worst, casserole, gegrilde paddestoelen, truffel, diverse vleessoorten waaronder wild, halfharde kazen.

Ervaar onze wijnen zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top