Door naar content
Cavino

Cavino is een Grieks familiebedrijf dat werd opgericht in 1958 door Konstantinos Anastasiou and Ioannis Douskas. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste producenten van Griekse wijnen.

De familie heeft vier wijnhuizen gebouwd voor de productie van de verschillende wijnen. Het moderne wijnhuis van Cavino ligt in Aigio, een havenstadje aan de Golf van Korinthe. Hier bevind zich tevens het hoofdkantoor en wordt de grootste hoeveelheid wijn gemaakt, voornamelijk van druiven afkomstig van contractboeren in de regio.

In 1999 kreeg de familie de kans om het historische wijngaard Mega Spileo te kopen. De broers Giannis & Theodoros Anastasiou twijfelden geen moment en namen de oude klooster wijngaard over. Mega Spileo geldt als één van de mooiste kloosters van Griekenland. Het is gesticht in de 4e eeuw na Christus en tot op de dag van vandaag nog in gebruik.

De wijngaard en het klooster zijn gelegen in het hart van Nationaal Park Chelmos-Vouraikos, in de schaduw van een rotsmassief op ruim 800 meter boven zeeniveau. De historie van de wijngaard gaat ver terug, met documentatie die aantoont dat in het jaar 1550 hier al aan wijnbouw werd gedaan. De monniken hebben tot de jaren 80 van de vorige eeuw de wijngaard beheert.

Na overname door Cavino zijn zowel de wijnkelders als de wijngaard grondig aangepakt. Het doel is om hier een breed scala aan Griekse kwaliteitswijnen te produceren, met de nadruk op inheemse druivenrassen.

Patras & Samos

In het jaar 2015 richtte Cavino een wijnhuis op in Patras, volledig gewijd aan de productie van Mavrodaphne of Patras. Een aantal geselecteerde vaten met Mavrodaphne van Patras ondergaat een extra lange rijping van ruim 9 jaar. Dit resulteert in een zeer geconcentreerde wijn die de potentie laten zien van het terroir en de druif: de Mavrodaphne van Patras Reserve

Tot slot heeft het bedrijf nog een wijnhuis op Samos, waar de muskaat-druiven (Moschato Aspro) worden gevinifieerd voor de zoete Samos wijnen. Het eiland Samos is een van de oudste wijnbouwregio’s van Griekenland. De geselecteerde druiven komen van bergwijngaarden, met een hoogte van 1000 meter boven zeeniveau, wat resulteert in een rijke aromatische wijn die elegant in balans is met frisse zuren.

Kortom, het assortiment van Cavino richt zich op verschillende doelgroepen en weerspiegelt de diversiteit van de Griekse wijncultuur. Naast de alom bekende Retsina, Imiglikos, Mavrodaphne en Samos wijnen, bevat het assortiment ook wijnen gemaakt van inheemse druivenrassen afkomstig uit appellaties als Nemea en Naoussa.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top