Door naar content
CAVINO Deus Mavrodaphne of Patras 0,75 ltr

Over deze wijn

Zoete rode dessertwijn, afkomstig uit wijngaarden gelegen op 300 - 500m boven zeeniveau in Patras. Tijdens de alcoholische vergisting wordt alcohol gevoegd waardoor de fermentatie stopt (zelfde principe als Port). De wijn rijpt minstens 12 maanden in groten eikenhouten vaten om zijn complexe aroma's te ontwikkelen. Taankleurig in het glas, met aroma’s van gedroogd fruit (pruim, vijgen en rozijnen. Zacht en zoet van smaak met een lichte structuur.

Over het wijnhuis Cavino

Cavino is een Grieks familiebedrijf dat werd opgericht in 1958 door Konstantinos Anastasiou and Ioannis Douskas. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste producenten van Griekse wijnen. De familie heeft vier wijnhuizen gebouwd voor de productie van de verschillende wijnen. Het moderne wijnhuis van Cavino ligt in Aigio, het historische wijngoed Mega Spileo (van origine een klooster) is gelegen in het hart van Nationaal park Chelmos-Vouraikos, in de schaduw van een rotsmassief op circa 800 meter hoogte. Hier wordt een scala aan Griekse wijnen geproduceerd, met de nadruk op inheemse druivenrassen. Daarnaast heeft het bedrijf nog een wijnhuis in Patras, voor de productie van Mavrodaphne of Patras en een wijnhuis op Samos, waar de muskaat-druiven worden gevinifieerd voor de zoete Samos wijnen.

Het assortiment van Cavino richt zich op verschillende doelgroepen en weerspiegelt de diversiteit van de Griekse wijncultuur. Naast de alom bekende Retsina, Imiglikos, Mavrodaphne en Samos wijnen, bevat het assortiment ook wijnen gemaakt van inheemse druivenrassen afkomstig uit appellaties als Nemea en Naoussa.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Griekenland Druiven MavrodaphneKorinthiaka Serveertemperatuur 16 - 18 °C Houtlagering 12 maanden in grote eikenhouten vaten Groep Wijnen Gerechten

Chocoladetaart, gebrande noten en zoutige kazen

Wijnhuis Cavino Appellation Mavrodaphne of Patras Alcohol 15.0 Smaak Zoet Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Horecava 2025
13 jan 2025 - 16 jan 2025

Horecava 2025

Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top