Door naar content
Château Bélingard

Château Bélingard

De beste uit de streek

De familie De Bosredon heeft zich in het begin van de 19e eeuw in de Dordogne vallei gevestigd, in het gebied van de Bergerac en Monbazillac wijnen. Een van de voorouders van graaf Laurent de Bosredon, de huidige eigenaar, heeft het allereerste perceel van de huidige wijngaarden gekregen van zijn vrouw, een dame die van oorsprong uit de streek kwam. In de loop van de 19e en 20e eeuw zijn er door huwelijken meer wijngaarden bijgekomen en is er een heuse ‘chais’ (wijnkelder) gebouwd. Al aan het eind van de 19e eeuw behoorden de wijngaarden van de familie De Bosredon tot de beste uit de streek.

Mooi in balans

Gelegen op de heuvels van de linkeroever van de Dordogne-vallei, vallen de wijngaarden sinds 1937 onder de appellaties Monbazillac en Bergerac. De bodem bestaat uit klei-kalk en klei-kiezel, een terroir voor het gematigde klimaat ten oosten van Bordeaux. De druivenrassen sauvignon, sémillon en muscadelle voor de witte wijnen en merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc en malbec voor de rode wijnen zijn de adellijke wijnen van Château Bélingard meer dan waard. De beste tradities en allernieuwste technieken maken dat deze wijnen mooi in balans zijn, met een frisheid en volheid die zo karakteristiek is voor de klassieke Franse wijnen.

Een bezoekje waard

En bent u in de buurt, Laurent en Sylvie de Bosredon ontvangen u met open armen. In de wijnkelder kunt u alle wijnen proeven en een rondleiding krijgen. Daarnaast zijn er vaak kunstexposities in de tuin.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top