Door naar content
CHATEAU BELINGARD Bergerac Rouge

Over deze wijn

De druiven worden 's nachts geoogst, waarna een koudeschilweking van 4 dagen volgt. De vergisting vindt plaats, waarbij het sap over de schilletjes wordt gepompt voor meer extractie van kleur, smaak en tannines. 
De neus is erg fruitig, met rood fruit en tonen van vanille. De wijn is rond en soepel met een mooie frisheid. In de smaak veel rood fruit, mooi in balans met zachte tannines.

Over het wijnhuis Château Bélingard

De familie De Bosredon woont al sinds het begin van de 19e eeuw op Château Bélingard, in het hart van de Dordognevallei in het gebied van de Bergerac en Monbazillac wijnen.

Joseph-Rose Sainte Claire Clauzel, één van de voorouders van Laurent De Bosredon, de huidige eigenaar van Château Bélingard, heeft het allereerste perceel van de huidige wijngaarden gekregen van zijn vrouw, Manon Maloriac-Lagrange. Zij gaven het weer door aan hun zoon. En zo ging het steeds: het landgoed werd van vader op zoon of dochter doorgegeven. Aan het eind van de 19e eeuw behoorden de wijngaarden van de Bosredon familie tot de beste uit de streek. In 1908 trouwde Blanche Brus de La Brinie, één van de afstammelingen met Paul, Comte de Bosredon, die de exploitatie overnam. Daarna volgde Pierre, zijn zoon en uiteindelijk Laurent, zijn kleinzoon en de huidige eigenaar. Intussen zijn de wijngaarden flink uitgebreid.

Het château ligt op de heuvels van de linkeroever van de vallei. De wijngaarden vallen sinds 1937 onder de appellaties Monbazillac en Bergerac. Op een bodem van klei-kalk en klei-kiezel hebben de wijnstokken zich zeer goed aangepast aan het gematigde klimaat op 45 graden noorderbreedte. De druivensoorten die er verbouwd worden zijn sauvignon, sémillon en muscadelle voor de witte wijnen en merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc en malbec voor de rode wijnen. Laurent De Bosredon bewaart de beste tradities en adopteert de allernieuwste technieken, waardoor deze wijnen mooi in balans zijn, met een frisheid en volheid die zo karakteristiek zijn voor de grote, klassieke Franse wijnen.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Frankrijk Druiven MerlotCabernet sauvignon Appellation Bergerac Alcohol 13.0 Smaak Fruitig Subgroep Rode wijn Kleur Rood
Wijnhuis Château Bélingard Jaargang 2019 Serveertemperatuur 16 - 18 °C Houtlagering geen Groep Wijnen Gerechten

Genietwijn, pizza, pasta, hamburger, zachte kazen.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top