Door naar content
CHAT. BELINGARD Reserve Blanc Bergerac Sec

Over deze wijn

Voor deze Réserve worden de druiven van een aantal van de beste percelen geselecteerd. Direct na de oogst ondergaan de druiven een 8 uur durende koude schilweking, tegen oxidatie beschermd onder een “deken” van neutraal gas (stikstof). De vergisting vindt plaats in tanks; bij vergisting op barriques zou de houttoon al snel teveel overheersen.

De jonge wijn rijpt dan nog een aantal maanden in tanks, bekleed met eikenhouten staven, op de fijne ‘lie’. Op deze manier kan heel nauwkeurig de juiste mate van houtcontact worden beheerst.

Bleekgeel van kleur.

Intens van geur met aroma’s van witte perzik en peer met ene vleugje vanille.

In de mond is de wijn heel fris. Een vleugje menthol in de aandronk, waarna de wijn zich volledig en krachtig ontvouwt, met rijp fruit gevat in een heerlijke levendigheid.

De smaak zet goed door en de afdronk is puur en indrukwekkend.

Over het wijnhuis Château Bélingard

De familie De Bosredon woont al sinds het begin van de 19e eeuw op Château Bélingard, in het hart van de Dordognevallei in het gebied van de Bergerac en Monbazillac wijnen.

Joseph-Rose Sainte Claire Clauzel, één van de voorouders van Laurent De Bosredon, de huidige eigenaar van Château Bélingard, heeft het allereerste perceel van de huidige wijngaarden gekregen van zijn vrouw, Manon Maloriac-Lagrange. Zij gaven het weer door aan hun zoon. En zo ging het steeds: het landgoed werd van vader op zoon of dochter doorgegeven. Aan het eind van de 19e eeuw behoorden de wijngaarden van de Bosredon familie tot de beste uit de streek. In 1908 trouwde Blanche Brus de La Brinie, één van de afstammelingen met Paul, Comte de Bosredon, die de exploitatie overnam. Daarna volgde Pierre, zijn zoon en uiteindelijk Laurent, zijn kleinzoon en de huidige eigenaar. Intussen zijn de wijngaarden flink uitgebreid.

Het château ligt op de heuvels van de linkeroever van de vallei. De wijngaarden vallen sinds 1937 onder de appellaties Monbazillac en Bergerac. Op een bodem van klei-kalk en klei-kiezel hebben de wijnstokken zich zeer goed aangepast aan het gematigde klimaat op 45 graden noorderbreedte. De druivensoorten die er verbouwd worden zijn sauvignon, sémillon en muscadelle voor de witte wijnen en merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc en malbec voor de rode wijnen. Laurent De Bosredon bewaart de beste tradities en adopteert de allernieuwste technieken, waardoor deze wijnen mooi in balans zijn, met een frisheid en volheid die zo karakteristiek zijn voor de grote, klassieke Franse wijnen.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Frankrijk Druiven Sauvignon BlancSémillon Appellation Bergerac Sec Alcohol 14.5 Smaak Droog Subgroep Witte wijn Kleur Wit
Wijnhuis Château Bélingard Jaargang 2021 Serveertemperatuur 9-10°C Houtlagering Enkele maanden met eikenhouten staven. Groep Wijnen Gerechten

Heerlijk bij gerookte en gepocheerde vis, gevogelte, wit vlees en bij kaas.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

13e editie van Whisky Festival Zuid-Nederland
02 april 2023

13e editie van Whisky Festival Zuid-Nederland

Voor de 13e keer organiseert Mitra-Oirschot hét internationale Whisky Festival Zuid-Nederland die zal plaatsvinden op zondag 2 april 2023.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top