Door naar content
Mooiplaas

Mooiplaas

Eigendom van de familie Roos

Mooiplaas Wine Estate and Private Nature Reserve zoals het bedrijf voluit heet, is prachtig gelegen tussen de majestueuze, vruchtbare bergen en twee oceanen in het beroemde wijngebied Stellenbosch. Het totale estate bestaat uit 250 hectare waarvan ongeveer 100 hectare aan wijngaarden en 60 hectare natuurreservaat. Het bedrijf is al jaren eigendom van de familie Roos.

Milieuvriendelijke en duurzame wijnbouw is essentieel

Mede omdat het natuurreservaat vlak naast de wijngaarden ligt is milieuvriendelijke en duurzame wijnbouw essentieel. Er worden dan ook geen bestrijdingsmiddelen in de wijngaarden gebruikt. Een van de belangrijkste kenmerken is het grote hoogteverschil op het terrein. Dit zorgt voor veel verschillende microklimaten binnen de 100 hectare aan wijngaarden, wat uiteraard veel mogelijkheden biedt, maar ook vraagt om veel kennis van wijnmaker Louis Roos.

Traditionele methodes

Een groot aantal traditionele methodes wordt gebruikt tijdens het vinificatie proces. Louis Roos is van mening dat wijnen authentiek moeten zijn en hun herkomst eer aan moeten doen. Wijnen dienen elegant, in balans en gestructureerd te zijn. Kortom: plezier toevoegen aan het leven!

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een β€˜β€™heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top