Over deze wijn
Als de druiven binnenkomen in de wijnkelder, worden ze eerst 7 dagen in afgesloten vaten gedaan bij een temperatuur van 20 - 25 graden Celsius. Elke 2 uur wordt het druivensap over de hoed gepompt om zoveel mogelijk fruit te krijgen. Na de persing en fermentatie wordt de wijn 24 maanden in Franse eikenhouten vaten van 300 liter gerijpt. De Roos Cabernet Sauvignon is een wijn die je lang kunt bewaren. Daar is hij voor gemaakt. De kleur is donker rood en de neus van kruidnagelen en potloodslijpsel geven aan dat het een klassieke wijn is om lang te bewaren, zeker wel 10 jaar want de tannines in de jonge wijn zijn behoorlijk stevig maar die worden in de loop der jaren zeker zachter.
Over het wijnhuis Mooiplaas
Mooiplaas Wine Estate and Private Nature Reserve zoals het bedrijf voluit heet, is prachtig gelegen tussen de majestueuze, vruchtbare bergen en twee oceanen in het beroemde wijngebied Stellenbosch. Het totale Estate bestaat uit 250 hectare waarvan ongeveer 100 hectare aan wijngaarden en 60 hectare natuurreservaat. Het bedrijf is al jaren eigendom van de familie Roos.
Mede omdat het natuurreservaat vlak naast de wijngaarden ligt is milieuvriendelijke en duurzame wijnbouw essentieel. Er worden dan ook geen bestrijdingsmiddelen in de wijngaarden gebruikt. Één van de belangrijkste kenmerken is het vele hoogteverschil op het terrein. Dit zorgt voor veel verschillende microklimaten binnen de 100 hectare aan wijngaarden. Dit biedt uiteraard veel mogelijkheden maar vraagt ook veel kennis van wijnmaker Louis Roos.
Een groot aantal traditionele methodes worden gebruikt tijdens het wijnmaakproces. Louis Roos is van mening dat wijnen authentiek moeten zijn en eer doen aan hun herkomst. Wijnen dienen elegant, in balans en gestructureerd te zijn. Kortom: plezier toevoegen aan het leven !
Meer informatie over het wijnhuis
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.