Door naar content
AMRUT Fusion Single Malt Whisky 50% 0,70 ltr AMRUT Fusion Single Malt Whisky 50% 0,70 ltr AMRUT Fusion Single Malt Whisky 50% 0,70 ltr

Over dit product

De Amrut Fusion Indian Single Malt is een fusie tussen twee culturen, namelijk die van India en Schotland. De Schotse en de Indiase gerst worden na de rijping op oude en nieuwe eiken vaten, samengevoegd en mogen daarna nog een lange tijd in Bourbon vaten liggen. Dit verklaart de naam Fusion. 

De Amrut Fusion is winnaar van Whisky Bible Award 2010 met maar liefst 97 punten. Deze doorbraak kwam toen Amrut Fusion Indian Single Malt werd verkozen tot de op twee na beste whisky ter wereld.

Proefnotitie: 
Kleur: Amber.
Neus: Rijk, zuiver, met aroma's van gerst en karamel. Subtiele tonen van bloedsinaasappel, bruine suiker, vanille en een vleugje turf. 
Smaak: Verfijnd met aroma's van pruimen en donkere chocolade, daarna heerlijke tonen van eik, mokka, vanille en kruiden.
Finish: Lang en rijk met aroma's van sinaasappel en turf.

Amrut Single Malt Whisky

In 2004 bracht Amrut Distilleries Ltd  de allereerste single malt whisky van India op de markt. Amrut Whisky  werd bekend bij het grote whiskypubliek toen whiskykenner Jim Murray (een Engelse schrijver-journalist en alom bekende whiskycriticus)  de whisky positief beoordeelde. De echte doorbraak kwam in 2010 toen AMRUT Fusion Indian Single Malt  werd verkozen tot de op twee na beste whisky ter wereld.

Over Amrut Distillers

Amrut Distillers werd in 1948 opgericht door JNR Jagdale. Het bedrijf is nog steeds in handen van de familie Jagdale; JNR werd opgevolgd door Neelkanta en tegenwoordig staat Rakshit aan het roer.

De naam Amrut Whisky kan het beste vertaald worden als ‘nectar van de goden’, ‘nectar van het leven’ of ‘drank van de goden’. 

De distilleerderij is gevestigd in Bangelore, de hoofdstad van de staat Karnataka in het zuidelijke deel van India. Met 8,5 miljoen inwoners is Bangalore de op twee na grootste stad van India.

Amrut beschikt over een volwassen range van kwalitatief zeer hoogstaande whisky's. Tevens is Amrut Two Indies Rum afkomstig van deze distilleerderij.

Land van herkomst India Alcohol 50.0 Subgroep Whisky
Producent Amrut Distilleries LTD Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky & Rum aan Zee
07 & 08 okt 2022

Whisky & Rum aan Zee

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober 2022 vindt de 16e editie van Whisky & Rum aan Zee - IJmuiden plaats. Ruim 40 standhouders laten je deze editie kennis maken met meer dan 600 soorten rum, bourbon en whisky.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top