Door naar content
AMRUT Indian Single Malt Whisky 46% 0,70 ltr. AMRUT Indian Single Malt Whisky 46% 0,70 ltr. AMRUT Indian Single Malt Whisky 46% 0,70 ltr.

Over dit product

Gedistilleerd uit gerst geteeld in het noordwesten van India. De whisky heeft gerijpt op new American oak en ex-bourbon alvorens ze te bottelen.

Proefnotitie: 
Kleur: Amber.
Neus: Gerst, graan, abrikoos, kruidig en citrus.
Smaak: Gerst, honing, kruidig en rum.
Finish: Een middellange finish van appel, abrikoos, kruiden, pepertje, malt en fruit.

Amrut Single Malt Whisky

In 2004 bracht Amrut Distilleries Ltd  de allereerste single malt whisky van India op de markt. Amrut Whisky  werd bekend bij het grote whiskypubliek toen whiskykenner Jim Murray (een Engelse schrijver-journalist en alom bekende whiskycriticus)  de whisky positief beoordeelde. De echte doorbraak kwam in 2010 toen AMRUT Fusion Indian Single Malt  werd verkozen tot de op twee na beste whisky ter wereld.

Over Amrut Distillers

Amrut Distillers werd in 1948 opgericht door JNR Jagdale. Het bedrijf is nog steeds in handen van de familie Jagdale; JNR werd opgevolgd door Neelkanta en tegenwoordig staat Rakshit aan het roer.

De naam Amrut Whisky kan het beste vertaald worden als ‘nectar van de goden’, ‘nectar van het leven’ of ‘drank van de goden’. 

De distilleerderij is gevestigd in Bangelore, de hoofdstad van de staat Karnataka in het zuidelijke deel van India. Met 8,5 miljoen inwoners is Bangalore de op twee na grootste stad van India.

Amrut beschikt over een volwassen range van kwalitatief zeer hoogstaande whisky's. Tevens is Amrut Two Indies Rum afkomstig van deze distilleerderij.

Land van herkomst India Alcohol 46.0 Subgroep Whisky
Producent Amrut Distilleries LTD Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top