Over deze wijn
Onder leiding van de jonge en talentvolle wijnmaker Alessandro Bariè worden de hoogwaardige alcoholvrije wijnen geproduceerd. De meest moderne technieken worden ingezet om de alcohol te extraheren, mét behoud van de aroma’s en smaken waar de Loire-druiven bekend om staan.
De druiven komen uit eigen wijngaarden in Touraine. Van de wijngaard tot in de wijnkelder werkt het Divin-team nauw samen om druiven en basiswijn van uitzonderlijke kwaliteit te cultiveren, een cruciale stap voor het waarborgen van de kwaliteit van de gedealcoholiseerde wijn. Vervolgens wordt door middel van vacuümdistillatie bij lage temperatuur de alcohol onttrokken aan de wijn.
Een deel van de wijn rijpt op roestvrijstalen vaten, om de frisheid en het fruit in de wijn te bewaren. Het andere deel rijpt gedurende 10 maanden op Frans eikenhout, om complexiteit toe te voegen. Dit zorgt voor een buitengewone basiswijn, waar door middel van vacuümdistillatie en andere innovatieve technieken de alcohol aan wordt onttrokken, waarna de unieke aroma’s worden gereïntegreerd. Hiervoor is een klein percentage alcohol nodig, waardoor een wijn met ongeveer 0,3% alcohol ontstaat.
In de neus uitgesproken aroma’s van citrus, wit fruit, peer, kersenbloesem, vanille en subtiele houttonen. In de mond is deze droge witte wijn elegant en fris, waarbij licht houtachtige aroma’s mooi samensmelten tot een verfijnde volheid. Een delicate beleving die de frisheid van het fruit subtiel combineert met de complexiteit van de houttonen.
Divin is een jong en zeer innovatief bedrijf, dat volledig is toegelegd op de productie van gedealcoholiseerde wijnen. Onder leiding van wijnmaker Alessandro Bariè worden de hoogwaardige 0.0% wijnen gemaakt, die inmiddels ook internationale prijzen hebben gewonnen. Divin is onderdeel van het gerenommeerde familiebedrijf Les Vignobles Villebois.
De druiven komen uit de eigen wijngaarden in Touraine (Loire). Van de wijngaard tot in de wijnkelder werkt het Divin-team nauw samen om druiven van uitzonderlijke kwaliteit te cultiveren, een cruciale stap in het waarborgen van de kwaliteit van de gedealcoholiseerde wijn. Na de oogst en het maken van de basiswijn, wordt door middel van vacuümdistillatie op lage temperatuur de alcohol onttrokken aan de wijn. De meest moderne technieken worden gebruikt om de alcohol uit de wijnen te extraheren, mét behoud van de aroma’s en smaken van de frisse Loire-druiven zoals de sauvignon blanc.
Bariè en zijn team zijn constant op zoek om de processen en daarmee de kwaliteit van de alcoholvrije wijnen nog verder te verbeteren.
Geitenkaassalade, witvis of frisse seizoensgroenten
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2026
Van maandag 12 t/m donderdag 15 januari 2026 staan wij weer op de Horecava in Amsterdam – hét moment om elkaar live te ontmoeten, te inspireren én samen vooruit te kijken naar een succesvol nieuw jaar in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.