Door naar content
EL DORADO Port Mourant Uitvlugt Diamond 2010 49,6% 0,70 EL DORADO Port Mourant Uitvlugt Diamond 2010 49,6% 0,70

Over dit product

De traditionele manier van blenden bij Demerara Distillers is ‘blending after ageing’. Hierbij rijpt de rum eerst in het vat, om vervolgens door de Master Blender vermengt te worden tot een prachtige rum.

In tegenstelling tot deze traditionele manier, geeft de range ‘Blended in the Barrel’ een unieke kans om een non-traditionele manier van blenden te ervaren. De individuele marques worden namelijk direct na het distilleren vermengd en ook als een blend gerijpt.

Alle vier verschillende expressies worden onder tropische omstandigheden in de Demerara magazijnen in Guyana gerijpt op ex-Bourbon vaten. Het bottelen op vatsterkte gebeurt ook in Guyana. Deze unieke serie wordt non-chill gefilterd om zo alle unieke en individuele smaakprofielen zoveel mogelijk te behouden.

Voor de El Dorado PM Uitvlugt Diamond 2010 heeft Demerara Distillers Ltd. in 2010 Rum Marques van de Port Mourant Wooden Double Pot Still, de Uitvlugt Continuous Savalle Still en de Diamond Continuous Coffey Still geselecteerd. De Marques PM, ICBU en SVW zijn geblend in het vat direct na de distillatie. Hierna heeft deze rum 9 jaar in ex-bourbon vaten gerijpt onder tropische omstandigheden in Guyana, met als resultaat een zeer elegante rum.

Proefnotities:
Kleur: Donker goud, amberkleurig
Neus: Molasse, honing, karamel, vanille, kaneel en nootmuskaat. Een hint van zoethout, walnoten en hazelnoten.
Smaak: Zoete tonen van rijke molasse, honing en karamel, vanille en nootmuskaat.

Het verhaal van rum in Guyana start in 1640 met de introductie van suikerriet door Nederlandse immigranten. Al in 1670 wordt de fundatie gelegd voor de productie van Demerara Rum. Ruim een eeuw later waren er maar liefst meer dan 300 verschillende distillereerderijen, waarbij iedereen zijn eigen unieke rum produceerde met ieder een eigen rum marque welke de herkomst van de rum identificeert. Toen er in de 19e eeuw een onverwachte daling van de suikerprijs kwam in combinatie met de introductie van het belastingstelsel resulteerde dit in een enorme consolidatie van de suiker industrie. Het was economisch niet meer haalbaar om alle suiker landgoederen in bedrijf te houden. Dit leidde er toe dat er in 1942 nog maar negen distilleerderijen over waren. In 1999 was er een laatste fusie van de overgebleven suiker raffinaarderijen en distilleerderijen en werden alle verschillende distillatie stills, apparatuur en expertise getransporteerd naar Demerara Distillers Limited; de enige overgebleven actieve distilleerderij in Diamond, op de oost-oever van de Demerara rivier. 

De soepele en smaakvolle El Dorado rum welke worden geproduceerd op de Demerara distilleerderij vertegenwoordigen al ruim 300 jaar Caribische rum-crafting, waarbij ze wereldwijd bekend staan om hen geheel eigen identiteit. Er wordt gebruik gemaakt van onder andere een originele en zeer unieke houten distillatiekolom, welke al sinds 1832 zijn werk doet op suikerplantages. Tegenwoordig staat hij op de Demerara Distilleerderij. De eikenhouten vaten worden hier decennia lang weggelegd in de magazijnen, om zowel de tijd als het unieke Demerara-klimaat zijn werk te laten doen. Wanneer ze perfect gerijpt zijn, komt het laatste stukje magie om de hoek kijken: het blenden. Dit wordt met passie en kunst gedaan door master blender Sharon Sue-Hang-Baksh en haar team, waarbij 300 jaar traditie in stand wordt gehouden. Alle complexe elementen van de blend worden bij elkaar gemengd tot dat de ultieme aroma's en smaken tot stand zijn gekomen. Het jaartal welke na het bottelen op de fles staat, refereert aan de jongste rum in de blend. De oudste rum kan jaren ouder zijn.. 

Land van herkomst Guyana Alcohol 49.6 Subgroep Rum
Producent Demerara Distillers Groep Gedistilleerd Kleur Amber

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

The Art of Drinks 2023
28 okt 2023 - 30 okt 2023

The Art of Drinks 2023

Op zaterdag 28, zondag 29 en maandag 30 oktober 2023 vindt de 3e editie van The Art of Drinks plaats in de Gashouder in Amsterdam.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top