Door naar content
GLEN SCOTIA 21YO Single Malt 0,70 ltr GLEN SCOTIA 21YO Single Malt 0,70 ltr GLEN SCOTIA 21YO Single Malt 0,70 ltr

Over dit product

In de beginjaren heeft de inmiddels 21 jaar oude whisky gelegen op een vaten combinatie van ex-bourbon en Amerikaanse eik. De laatste periode heeft de whisky op een Oloroso sherry vat gelegen gedurende een periode van 6 maanden. Naast tonen van sherry, heeft de whisky hiermee tinten van gedroogd fruit gekregen. Dit zorgt voor een extra stukje finesse die doorvloeit in alle aroma’s die de whisky rijk is. Daarnaast blijven de karakteristieke kenmerken van Glen Scotia terugkomen waar ze bekend om staan. Zoals intense fruitigheid, zoete rozijnen en invloeden van Atlantische zeelucht. De 21-jarige Glen Scotia is een uitzonderlijke single malt die het ware karakter van een verfijnde en klassieke Campbeltown-whisky vertegenwoordigt.

Master distiller en distllery manager Iain McAlister: “Onze nieuwe 21 jaar oude single malt heeft een exceptioneel karakter. Voor één lange tijd speelden we met de gedachte om nog één speciale editie uit te brengen voor onze fans wereldwijd. De Glen Scotia 21-jaar heeft een prachtig samenspel met Oloroso sherry vaten, maar met een kortere rijpingsperiode (zes maanden) dan de 18-jarige, waardoor het onderliggende kenmerkende distilleerderij-karakter meer naar de voorgrond treed. We hopen elk jaar een nieuwe batch uit te kunnen brengen.” Glen Scotia brengt in eerste instantie 2.500 flessen wereldwijd uit.

Tot de Loch Lomond Group (LLG) behoren de twee actieve distilleerderijen Glen Scotia en Loch Lomond. Daarnaast heeft LLG ook de voorraad van de prestigieuze gesloten distilleerderij Littlemill in de gelederen. Hiermee is de historie van de merken van LLG één van de oudste in de Schotse whisky industrie. De merken van het bedrijf kenmerken zich door de typische identiteit van de streken waar de verschillende whiskies vandaan komen.

In de roemruchtige victoriaanse tijd was de whisky regio Campbeltown het episch centrum van de whisky industrie in Schotland . Toentertijd waren er maar liefst meer dan 30 distilleerderijen in de regio. Gedurende de jaren is er echter veel veranderd en zijn er vele distilleerderijen op het schiereiland gesloten. Het sluiten van de vele distilleerderijen in combinatie met het kleine aanbod en de hoge vraag heeft er toe geleid dat er een schaarste kwam aan de whisky met de ziltige neus. Campbeltown is een geïsoleerde plek, ver van de bewoonde wereld en uniek ten opzichte van de andere gebieden in Schotland. De whisky die hier gedistilleerd wordt is op zijn beurt ook uniek en niet vergelijkbaar met whiskies die afkomstig zijn van de Speyside, Highlands, Islay of de Lowlands. Ondanks dat er momenteel nog maar een paar distilleerderijen actief zijn op Campeltown is de stijl eigenzinnig en heeft het een uniek- en eigen karakter. Door de uniekheid is de Campbeltown regio geclassificeerd als één van de 5 regio's van Schotland. Elke regio heeft haar eigen specifieke karakter kenmerken en zo ook de whisky afkomstig van het schiereiland Campbeltown, waar nog maar drie distilleerderijen actief zijn op dit moment.

Glen Scotia, opgericht in 1832, is één van die drie distilleerderijen. Het is tevens één van de kleinste distilleerderijen van Schotland. Het vakmanschap en de liefde voor het levenswater is dan ook nog steeds waarneembaar bij Glen Scotia. Elk vat wordt nog geselecteerd en gekeurd door de Master Blender, John Peterson. De distilleerderij van Glen Scotia is nog bijna in dezelfde staat als dat het was in de 19e eeuw toen de toenmalige eigenaar Duncan MacCallum de distilleerderij heeft opgekalefaterd. Een idyllische plek die menig hart van whisky liefhebbers sneller doet laten kloppen.

Producent The Glen Scotia Distillery Groep Gedistilleerd
Alcohol 46.0 Subgroep Whisky

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Monnik Wine Experience 2024
04 maart 2024

Monnik Wine Experience 2024

Op maandag 4 maart 2024 organiseren wij onze jaarlijkse proeverij, de Monnik Wine Experience, bij Buitenplaats Kameryck, midden in het Groene Hart.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top