Tot de Loch Lomond Group (LLG) behoren de twee actieve distilleerderijen Glen Scotia en Loch Lomond. Daarnaast heeft LLG ook de voorraad van de prestigieuze gesloten distilleerderij Littlemill in de gelederen. Hiermee is de historie van de merken van LLG één van de oudste in de Schotse whisky industrie. De merken van het bedrijf kenmerken zich door de typische identiteit van de streken waar de verschillende whiskies vandaan komen.
In de roemruchtige victoriaanse tijd was de whisky regio Campbeltown het episch centrum van de whisky industrie in Schotland . Toentertijd waren er maar liefst meer dan 30 distilleerderijen in de regio. Gedurende de jaren is er echter veel veranderd en zijn er vele distilleerderijen op het schiereiland gesloten. Het sluiten van de vele distilleerderijen in combinatie met het kleine aanbod en de hoge vraag heeft er toe geleid dat er een schaarste kwam aan de whisky met de ziltige neus. Campbeltown is een geïsoleerde plek, ver van de bewoonde wereld en uniek ten opzichte van de andere gebieden in Schotland. De whisky die hier gedistilleerd wordt is op zijn beurt ook uniek en niet vergelijkbaar met whiskies die afkomstig zijn van de Speyside, Highlands, Islay of de Lowlands. Ondanks dat er momenteel nog maar een paar distilleerderijen actief zijn op Campeltown is de stijl eigenzinnig en heeft het een uniek- en eigen karakter. Door de uniekheid is de Campbeltown regio geclassificeerd als één van de 5 regio's van Schotland. Elke regio heeft haar eigen specifieke karakter kenmerken en zo ook de whisky afkomstig van het schiereiland Campbeltown, waar nog maar drie distilleerderijen actief zijn op dit moment.
Glen Scotia, opgericht in 1832, is één van die drie distilleerderijen. Het is tevens één van de kleinste distilleerderijen van Schotland. Het vakmanschap en de liefde voor het levenswater is dan ook nog steeds waarneembaar bij Glen Scotia. Elk vat wordt nog geselecteerd en gekeurd door de Master Blender, John Peterson. De distilleerderij van Glen Scotia is nog bijna in dezelfde staat als dat het was in de 19e eeuw toen de toenmalige eigenaar Duncan MacCallum de distilleerderij heeft opgekalefaterd. Een idyllische plek die menig hart van whisky liefhebbers sneller doet laten kloppen.
Ervaar onze spirits zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.