Door naar content
KAVALAN Single Malt Concertmaster Port Cask Finish 0,70 ltr.

Over dit product

Kavalan Single Malt Concertmaster is een licht bruine whisky afkomstig uit Taiwan. Deze variant heeft allereerst gerijpt op Amerikaans eikenvaten met een finish op ruby, tawny en vintage port vaten. De aroma's bestaan uit zalige tonen van rode druiven met kruidige toetsen van kruidnagel en een flinke hoeveelheid aan vanille. Afgerond door tabaksbladeren. 

Proefnotities:
Neus: Tropisch fruit met honing, vanille en kokos.
Smaak: Veel body met natuurlijke zoetheid en complexiteit. 
Afdronk: Lang en intens.

Kavalan is de nummer één whiskyproducent van Taiwan en de enige whiskystokerij in familiebezit. Kavalan ontleent zijn naam aan een oude stam uit de provincie Yilan, in het noordoosten van Taiwan, waar ook de distilleerderij zich bevindt. Het zuivere water en de frisse lucht maken dit deel van het subtropische eiland Taiwan tot de ideale omgeving voor de productie van whisky. De distilleerderij is bekroond met meer dan 270 gouden awards, 8x de wereld whisky winnaar van het jaar en 4x de Spirits Producers of the Year.

Kavalan whisky is wereldwijd in 68 landen verkrijgbaar en nu ook in Nederland. Wij zijn dan ook als De Monnik Dranken trots dat wij de exclusieve importeur voor deze bijzondere Taiwanese whisky in Nederland mogen zijn.

Land van herkomst Taiwan Alcohol 40.0 Subgroep Whisky
Producent Kavalan Distillery Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top