Door naar content
KAVALAN Single Malt Whisky Manzanilla Cask Solist 0,70 ltr.

Over dit product

Water is erg belangrijk bij het maken van whisky, dus het water kan een grote invloed hebben op de smaak van de whisky. Het kostte de oprichter van Kavalan Distillery erg veel tijd om de juiste plek met de juiste watervoorziening te vinden. Ilan werd zijn bestemming. Er is voldoende koud bronwater dat door de Sneeuwberg stroomt. De Kavalan Solist MANZANILLA lijkt niet erg op de Fino-botteling. Toch wordt deze botteling uitsluitend geproduceerd in de streek rond Sanlucar de Barrameda, direct aan zee. De zilte zeelucht van de regio geeft de Solist Manzanilla zijn onvergelijkbare smaak.

Proefnotities:
Kleur: Donker amber.
Neus: Mysterieuze aroma's, met heldere en charmante honingmeloen. Een complexe en meerlagige fruitige smaak, naast toffee en cacao. Eindigend met cider, maritiem en licht zoutig.
Smaak: In balans. Licht zout. Een overvloed aan zoetheid met vanillesmaak. De sinaasappel, meloen en munt vallen goed samen met de complexiteit van vers fruit.​​​​​​​
Afdronk: Lang en intens.

Kavalan is de nummer ÊÊn whiskyproducent van Taiwan en de enige whiskystokerij in familiebezit. Kavalan ontleent zijn naam aan een oude stam uit de provincie Yilan, in het noordoosten van Taiwan, waar ook de distilleerderij zich bevindt. Het zuivere water en de frisse lucht maken dit deel van het subtropische eiland Taiwan tot de ideale omgeving voor de productie van whisky. De distilleerderij is bekroond met meer dan 270 gouden awards, 8x de wereld whisky winnaar van het jaar en 4x de Spirits Producers of the Year.

Kavalan whisky is wereldwijd in 68 landen verkrijgbaar en nu ook in Nederland. Wij zijn dan ook als De Monnik Dranken trots dat wij de exclusieve importeur voor deze bijzondere Taiwanese whisky in Nederland mogen zijn.

Land van herkomst Taiwan Alcohol 57.8 Subgroep Whisky
Producent Kavalan Distillery Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
05 & 06 sep 2023

Perfect Serve Barshow

Get ready for the return of the BIGGEST cocktail Professional event of the year!

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top