Door naar content
LINIE Aquavit (Lysholm) 0,70 ltr. 41,5%

Over dit product

Linie Aquavit wordt gedistilleerd van aardappel in een pot still met een blend van kruiden om in een fijne en heldere aquafit te veranderen. In dit toegevoegde kruidenmengsel voert het kruid karwij de boventoon. Karwij is een kruid dat door het Scandinavische klimaat van zeer goede kwaliteit is. Andere kruiden zoals dille, venkel, kaneel en koriander worden in mindere mate toegevoegd. Hierna wordt Linie 19 weken gerijpt in sherry houten vaten op het dek van een schip. Dit schip reist naar Australië en weer terug naar Noorwegen.

Proefnotities:
Neus: Combinatie van karwei, anijszaad en sinaasappelschil met een hint vanille.
Smaak: Hout gecombineerd met karwei en anijszaad, waarbij de sherry tonen een fijne zoetigheid geven en een rijke, complexe smaak. 
Afdronk: Kruiden en sherry.

Linie is het oudste aquavit merk ter wereld. Het begon allemaal in 1805, toen de Noorweegse familie Lysholm aardappel aquavit naar Oost-Indië verscheepte. Toen ze erachter kwamen dat de mensen hier totaal geen interesse in hadden, scheepten ze de hele lading weer terug naar Noorwegen. Toen ze in 1807 weer in Noorwegen aanmeerden, kwamen ze erachter dat de reis over zee de smaak van de aquavit verbeterd had. Sinds die dag wordt elke druppel Linie op een 4-maand durende reis over de zee gestuurd om te rijpen, waarbij de Evenaar twee keer wordt overgestoken. Door het constante rollen en de verandering van temperatuur en vochtigheid gedurende de reis, is Linie ongekend smooth en is er een perfecte balans tussen de kruiden en aroma’s van het vat. 

Sommige mensen twijfelden aan dit verhaal, waardoor Linie in 2019 besloot het te bewijzen door de gehele 4 maanden durende zeerijs rond de wereld live te streamen! Het reisschema van de aquavit staat op elke fles vermeld.

Land van herkomst Noorwegen Alcohol 41.5 Subgroep Aquavit
Producent Linie Aquavit Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Horecava
08 jan 2024 - 11 jan 2024

Horecava

Van maandag 8 januari 2024 tot en met donderdag 11 januari 2024 vindt de nieuwe editie van Horecava plaats in RAI Amsterdam.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top