Door naar content
MYERS'S Jamaican Rum 40% Original Dark 1,0 ltr.

Over dit product

Myers’s Rum wordt gemaakt van pure Jamaicaanse suikerriet molasse. De rum wordt geproduceerd door middel van continue distillatie en pot still distillatie, waarna het in witte eiken vaten wordt gerijpt. De rum staat bekend om de aromatische en zoete smaak doordat er restanten van de melasse achterblijven in de rum.

Proefnotities:
Neus: Tonen van molasse, koffie, selderij, hazelnoot en toffee met een subtiel laagje rijpe ananas.
Smaak: In het begin boterachtig, daarna tonen van zoete suikerriet, karamel, tabak, leer, honing, pure chocolade en hints van rozijnen en vijgen.
Afdronk: Decadent karakter van pure chocolade met bruine suiker en rokerigheid.

Cocktailsuggestie:
Planter’s Punch: Vul een cocktailshaker met 90ml Myers’s Rum, 30ml suikersiroop, het sap van één verse limoen, een theelepel grenadine en drie druppels Angostura bitters. Voeg ijs toe en schudt goed. Zeef vervolgens in een longdrink glas, gevuld met ijs. Voeg nog een scheutje bruiswater toe en garneer met een stukje sinaasappelschil.  

Myers’s Rum is een Jamaicaanse rum, benoemd naar ontdekker Fred L. Myers en wordt al sinds 1879 geproduceerd. Samen met zijn zoon, Horace, hebben ze vele tegenslagen weten te overleven. In 1907 was er een alles verwoestende aardbeving op Jamaica, waarbij vele doden vielen en veel schade werd aangericht. Fred L. en Horace overleefden ternauwernood. Ze moesten hun bedrijf verplaatsen en vestigden zich langs een afgelegen waterkant in het uiterste Westen van Kingston. Tegenwoordig is Myers’s Rum in de handen van Sazerac en representeert het een eeuwenlang authentiek Jamaicaanse erfgoed, trots en geschiedenis.

Land van herkomst Jamaica Alcohol 40.0 Subgroep Rum
Producent Myers's Groep Gedistilleerd Merk Myerss

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

DrankenbeurZ Gorinchem 2022 | Trefpunt voor slijters en wijnhandelaren
18 & 19 sep 2022

DrankenbeurZ Gorinchem 2022 | Trefpunt voor slijters en wijnhandelaren

Op zondag 18 en maandag 19 september 2022 staan wij met ons slijtersteam op de DrankenbeurZ in Gorinchem.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top