Door naar content
NEW ZEALAND Whisky Collection Oamaruvian Cask Strength 0,50 NEW ZEALAND Whisky Collection Oamaruvian Cask Strength 0,50 NEW ZEALAND Whisky Collection Oamaruvian Cask Strength 0,50

Over dit product

Deze single malt whisky, met een alcoholpercentage van 52,4%,  is in alle opzichten elegant. Zowel in kleur, als in uiterlijk. De Oamaruvian Cask Strength is een whisky afkomstig uit Nieuw-Zeeland. De kleur in combinatie met de stijlvolle fles is werkelijk schitterend. Na een rijpingsperiode van 3 jaar op voormalig bourbon vaten, heeft het zijn prachtige rode kleur gekregen door een finish te ondergaan op Nieuw-Zeelandse pinot noir vaten voor een periode van 1,5 jaar.

Proefnotities:

Neus: Zoete cake, bosbessen, versterkte wijn, kaneel en kruidnagel.

Smaak: Rijk dadelbrood en pittige pruimen pudding.

Afdronk: Lang, bosbessen en zoute donkere toffee op het einde.

De whiskydistillatie in Nieuw-Zeeland begon in 1830 met de komst van Schotse kolonisten. Veel Schotten vestigden zich in de regio Otago en de industrie floreerde hier tot in de jaren 1870. In de jaren vijftig van de vorige eeuw kwam er weer een distillatie industrie op gang. In 1974 opende de familie Baker de Willowbank distilleerderij in Dunedin en produceerde populaire whisky's als Wilsons en 45 South.

's Werelds grootste distilleerder, Seagrams of Canada, kocht Willowbank in de jaren tachtig maar verkocht de stills in 1997, hetgeen de sluiting betekende. De honderden vaten Cask Strength whisky's werden geveild of bleven liggen. In 2010 kocht The New Zealand Whisky Company de laatste 443 vaten die lagen opgeslagen in een oude vliegtuighangar. De whisky bevindt zich nu in een mooi pand in de havens van Oamaru. Het zijn uitzonderlijk zeldzame drams van wat ooit de meest zuidelijke distilleerderij ter wereld was. The New Zealand Whisky Company wil in de toekomst weer gaan distilleren en kijken er naar uit om de industrie opnieuw te zien bloeien in Nieuw-Zeeland.

Land van herkomst Nieuw-Zeeland Alcohol 52.4 Subgroep Whisky
Producent The New Zealand Whisky Company Groep Gedistilleerd Merk The New Zealand Whisky Collection

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top