Door naar content
NORDES Atlantic Galician Gin GV 2 x 0,70ltr + 6 x glas NORDES Atlantic Galician Gin GV 2 x 0,70ltr + 6 x glas

Over dit product

De in Galicië veel voorkomende Albariño druif vormt de basis van Nordés gin. Deze witte druif maakt de gin extreem aromatisch. Naast het gebruik van de Albariño druif worden er ook 6 lokale Galicische botanicals toegevoegd, wat het plaatje van een streekproduct compleet maakt. De gin ontleent zijn naam aan de Nordés-wind die frisheid uit de Atlantische Oceaan haalt en de Galiciërs op de hoogte brengt van de komst van mooi weer en goede ‘vibes’.

Nordés Gin laat zich omschrijven als extreem aromatisch. Het karakter van de gin is, net als Galicië, verfrissend en authentiek en laat zich niet makkelijk vergelijken met andere gin stijlen. 

Deze verpakking bevat twee flessen Nordés 0,7L en zes bijpassende Nordés Copa glazen.

Proefnotities:
Neus: Bloemig en intens met kenmerken van balsamico, eucalyptus, laurierblad, mint en wit fruit. 
Smaak: Zeer uitgesproken smaak met frisse tonen van mint en eucalyptus, welke worden aangevuld door salie, laurier en verbena! Een unieke combinatie aan botanicals die de gin een ontzettend frisse smaak geeft. 
Afdronk: Eerst zoet en floraal met een duidelijke smaak van albariño-druiven, gevolgd door een luchtige menthol.

Serveersuggestie:
Nordes Galician Gin & Tonic 
Nordes Nordesiño

Nordés Gin is een premium gin afkomstig uit de Spaanse streek Galicië. Deze opvallend groene regio ligt boven Portugal, in het uiterste noordwesten van Spanje aan de Atlantische Oceaan. Het verhaal van Nordés Gin begint in 2004 met drie vrienden en… een octopus. Toen ze aan het genieten waren van deze traditionele Galicische delicatesse, waren ze aan het fantaseren over een gezamenlijke droom: het produceren van een echte Galicische gin met lokale ingrediënten. Het drietal - een bekende Spaanse sommelier, een Galicische wijnimporteur en een talentvolle master distiller - doet vele pogingen alvorens hun droom werkelijkheid wordt. Uiteindelijk ontdekken ze de perfecte formule om het beste wat Galicië te bieden heeft vast te leggen. En zo is het recept voor Nordés Gin ontstaan. Al vanaf het begin vindt de distillatie van de Nordés-gin plaats in een kleine distilleerderij in San Pedro de Sarandón, nabij Santiago de Compostela. Dit gebied onderscheidt zich door zijn natuurlijke schoonheid en staat bekend om de productie van uitstekende Galicische sterke drank.

Land van herkomst Spanje Alcohol 40.0 Subgroep Gin
Producent Nordes Atlantic Galician Gin Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot β€˜The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top