Over deze wijn
Deze icoon van Sanlúcar de Barrameda wordt vervaardigd via de eeuwenoude methode van "Criaderas en Soleras", waarbij de jongere wijn als het ware door de oudere wordt "opgevoed", om zo een constante kwaliteit, zonder jaargangen, te garanderen. Deze Manzanilla heeft 3 jaar gerijpt onder een gistlaag (Flor) die alle restsuiker en glycerine uit de wijn consumeert om in leven te blijven. Vandaar dat Manzanilla waarschijnlijk één van de droogste wijnen ter wereld is. De Flor van Sanlúcar verleent deze Manzanilla zijn beendroge, zilte smaak.
Pedro Rodriguez e Hijos is een familiebedrijf dat sinds 1821 met hart en ziel Sherry produceert in Sanlúcar de Barrameda.
Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot één van de belangrijkste wijnbedrijven in de streek, met 500 hectare eigen wijngaarden in het zogenaamde "Jerez Superior" district en met in totaal 16 bovengrondse wijnkelders (Bodegas) ingebed in dit Andalusische kustplaatsje. Sommige van deze Bodegas zijn eeuwenoud en zijn zo ontworpen en gepositioneerd dat ze de ideale plek zijn voor de jarenlange rijping van de Sherry's.
Door de jaren heen heeft Pedro Rodriguez e Hijos een uitstekende reputatie voor al zijn Sherry's opgebouwd, met name voor de Manzanilla, een unieke wijn die alleen zo mag heten als hij uit Sanlúcar de Barrameda komt.
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden 2025
Op zaterdag 24 mei 2025 wordt de Hooglandse Kerk in Leiden omgetoverd tot een paradijs voor whiskyliefhebbers. Tijdens dit eendaagse festival (meerdere sessies) kunnen bezoekers tussen 13:00 en 22:00 uur kennismaken met een breed scala aan whisky's uit binnen- en buitenland. Ook De Monnik Dranken is aanwezig met een selectie bijzondere whisky's uit ons assortiment.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.