Door naar content

Over deze wijn

De wijngaarden liggen bij twee dorpen: La Chapelle de Guinchay en Lancié. Dat betekent ook twee verschillende terroirs. La Chapelle de Guinchay bestaat uit een mineraalrijke klei- en kalksteen bodem. Bij Lancié bestaat de bodem uit graniet. Totale oppervlakte van de wijngaarden is 5,4 hectare met,een gemiddelde leeftijd van, 40 jaar oude wijnstokken. De oogst wordt machinaal gedaan, waarbij er ook nog een selectie plaatsvindt van de druiventrossen op de sorteertafel bij aankomst in de wijnkelder. Voor de vinificatie wordt semi maceration carbonique toegepast en het druivensap wordt dagelijks overgepompt. Fermentatie van het druivensap duurt 6 à 8 dagen. Na de fermentatie gaat de wijn in betonnen tanks gedurende 6 maanden.

Een typische Beaujolais Villages met een prachtige rode kersen kleur. In de neus aroma's van rood fruit die door zwarte bessen en aardbeien wordt gedomineerd. De wijn geeft in de mond een heerlijk fruitig mondgevoel van bessen en aardbeien met een vleug van melk chocolade.

Laurent Perrachon - Juliénas - sinds 1601
Wijnboer van vader op zoon, sinds 1877.

Het domaine Laurent Perrachon werd opgericht in 1877, maar de familie Perrachon vestigde zich al in 1601 in Juliénas. Nu staat de 7e generatie wijnmakers aan het roer van dit familiedomein, waar traditie en kennis van de voorouders in ere wordt gehouden met als belangrijkste doel: de essentie van het terroir tot uiting brengen in de wijnen.

Laurent en zijn zonen maken prachtige wijnen van de oogst van oude wijnstokken die gemiddeld tussen de 35 en 80 jaar oud zijn. De wijngaarden worden op een duurzame wijze bewerkt. Het gras mag blijven staan tussen de wijnstokken en de bodem wordt machinaal in plaats van chemisch behandeld. De huidige generatie kent ieder 'climat' (specifiek, kwalitatief terroir binnen een Cru du Beaujolais) op zijn duimpje, zodat ze iedere wijngaard met zijn eigen karakteristieken zo kunnen bewerken dat ze de mooiste wijnen opleveren. De gemiddelde opbrengst per hectare is 45 hl voor de standaard cru's die het domaine produceert, maar is veel lager voor de wijnen uit specifieke 'climats'.

Het proces van wijn maken toont veel gelijkenissen met het maken van een klassieke Bourgogne. Tussen de 25 en 100 procent van de druiven worden ontsteeld afhankelijk van het gewenste resultaat, behalve voor de Beaujolais AOC wijnen. Het domaine maakt gebruik van druif-eigen gistcellen. De vergisting van het druivensap is een lang proces om zo een breed pallet van smaken, complexiteit en structuur te verkrijgen in de wijnen. Opvoeding van de wijnen gebeurt in de gewelfde kelders die gebouwd zijn in het jaar 1701 op het domaine Laurent Perrachon.

Land van herkomst Frankrijk Druiven Gamay Appellation Beaujolais-Villages Alcohol 13.0 Groep Wijnen Gerechten Charcuterie plankje, gebraden gevogelte, vis, lichte pasta's op basis van tomatensaus.
Wijnhuis Laurent Perrachon Jaargang 2019 Serveertemperatuur 13 - 15 °C Smaak Fruitig Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top