Over deze wijn
De wijngaarden liggen bij twee dorpen: La Chapelle de Guinchay en Lancié. Dat betekent ook twee verschillende terroirs. La Chapelle de Guinchay bestaat uit een mineraalrijke klei- en kalksteen bodem. Bij Lancié bestaat de bodem uit graniet. Totale oppervlakte van de wijngaarden is 5,4 hectare met,een gemiddelde leeftijd van, 40 jaar oude wijnstokken. De oogst wordt machinaal gedaan, waarbij er ook nog een selectie plaatsvindt van de druiventrossen op de sorteertafel bij aankomst in de wijnkelder. Voor de vinificatie wordt semi maceration carbonique toegepast en het druivensap wordt dagelijks overgepompt. Fermentatie van het druivensap duurt 6 à 8 dagen. Na de fermentatie gaat de wijn in betonnen tanks gedurende 6 maanden.
Een typische Beaujolais Villages met een prachtige rode kersen kleur. In de neus aroma's van rood fruit die door zwarte bessen en aardbeien wordt gedomineerd. De wijn geeft in de mond een heerlijk fruitig mondgevoel van bessen en aardbeien met een vleug van melk chocolade.
Het domaine Laurent Perrachon werd opgericht in 1877 door de familie Perrachon, echter in de geschiedenisboeken van de Juliénas komt de naam Perrachon als wijnmaker al in 1601 voor. Nu staat de vijfde en zesde generatie wijnmakers aan het roer van dit familiedomein, waar traditie en kennis van de voorouders in ere wordt gehouden met als belangrijkste doel: de essentie van het terroir tot uiting brengen in de wijnen.
Laurent en zijn zonen maken prachtige wijnen van de oogst van oude wijnstokken die gemiddeld tussen de 35 en 80 jaar oud zijn. De wijngaarden, in zes verschillende appellaties in de Beaujolais, worden op een duurzame wijze bewerkt. Het gras mag blijven staan tussen de wijnstokken en de bodem wordt machinaal in plaats van chemisch behandeld. De huidige generatie kent ieder 'climat' (specifiek, kwalitatief terroir binnen een Cru du Beaujolais) op zijn duimpje, zodat ze iedere wijngaard met zijn eigen karakteristieken zo kunnen bewerken dat ze de mooiste wijnen opleveren. De gemiddelde opbrengst per hectare is 45 hl voor de standaard cru's die het domaine produceert, maar is veel lager voor de wijnen uit specifieke 'climats'.
Het proces van wijn maken toont veel gelijkenissen met het maken van een klassieke Bourgogne. Tussen de 25 en 100 procent van de druiven worden ontsteeld afhankelijk van het gewenste resultaat, behalve voor de Beaujolais AOC wijnen. Het domaine maakt gebruik van druif-eigen gistcellen. De vergisting van het druivensap is een lang proces om zo een breed pallet van smaken, complexiteit en structuur te verkrijgen in de wijnen. Opvoeding van de wijnen gebeurt in de gewelfde kelders die gebouwd zijn in het jaar 1701 op het domaine Laurent Perrachon.
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.