Over deze wijn
Le Petit Haut Lafitte 2017 is een blend van cabernet sauvignon (55%) & merlot (45%) maar dan van de jonge wijnstokken gelegen in de wijngaarden rondom het château. De wijn rijpt voor 20% op nieuw eiken, terwijl de overige 80% 14 maanden rijpt op gebruikte vaten. Het resultaat is een dieprode wijn met in de neus karakteristieke Graves wijn aroma’s zoals rood fruit, specerijen en toast. De smaak is rijk en mooi in balans met tonen van rood fruit, steranijs en specerijen. De wijn heeft een fijne structuur door de rijpe tannines van de cabernet en de afdronk is lang. Kortom, een heerlijke wijn met een sterke Graves persoonlijkheid.
In de gemeente Martillac, vlakbij de stad Bordeaux, staat het indrukwekkende Château Smith Haut Lafitte. Onder de appellatie van Pessac-Léognan wordt hier een wijn gemaakt die is geclassificeerd als Grand Cru Classé in het klassement van de Graves wijnen (1953). Het wijngoed dankt zijn naam aan de Schotse wijnhandelaar George Smith, die bij aankoop van het wijndomein in de 18e eeuw besloot het château naar zichzelf te vernoemen.
Sinds de overname van het wijngoed in 1990 door Florence en Daniel Cathiard is er bijzonder veel vooruitgang geboekt op kwaliteitsniveau door ecologisch verantwoord wijngaardmanagement, een nieuwe kuiperij en vernieuwde kelders. De wijnen hebben een enorme evolutie ondergaan qua elegantie, finesse, body en complexiteit.
De dochters van Florence en Daniel Cathiard zijn eveneens verbonden aan het wijndomein. Dochter Mathilde Thomas-Cathiard en haar man hebben het bedrijf ‘Caudalie’ opgericht om een reeks exclusieve schoonheidsproducten te maken van druivenpitten en stekken van wijnstokken afkomstig uit de wijngaarden van Château Smith Haut Lafitte. Dochter Alice Tourbier-Cathiard en haar man runnen de hotelfaciliteit ‘Les Sources de Caudalie,’ een luxe landhotel op het wijndomein.
Biefstuk, gegrilde lamskoteletten met kruidenboter, indiase gerechten
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.