Door naar content
TANTEHUE Chardonnay by Vina Ventisquero

Over deze wijn

Onder de naam ‘Tantehue by Viña Ventisquero’ worden een paar heerlijke, goedgemaakte een zeer betaalbare wijnen aangeboden, gemaakt van fruit uit verschillende wijngebieden in de Central Valley van Chili. Zoals deze Chardonnay.

Bleekgeel van kleur.

Aangenaam fruitige geur met o.a. ananas en tropisch fruit.

Heel soepel van smaak met een lange afdronk.

Viña Ventisquero is het geesteskind van Don Gonzalo Vial, een selfmade man, wiens succesverhaal in 1955 begon op de boerderij van zijn familie, in het landelijk gebied rond Rancagua. Zijn passie voor de wijnstok en zijn vader´s liefde voor het land en de landbouw waren zijn inspiratie bij het realiseren van zijn droom: in 1998 legde hij de basis voor Vina Ventisquero.

Ventisquero is zeer vooruitstrevend, dynamisch en buitengewoon succesvol als het gaat om het maken van wijnen van hoge kwaliteit, waarbij in ieder stadium de zorg voor het milieu voorop staat. Ventisquero bezit eigen wijngaarden in Chili´s belangrijkste wijnbouwgebieden: Coastal Maipo, Casablanca, Colchagua, Leyda en Huasco (Atacama).

Viña Ventisquero ontving in 2011 als allereerste wijnbedrijf in Chili de kwalificatie “Gecertificeerd duurzame Chileense wijn”.  Sinds 2013 strekt de certificering zich ook uit tot de wijnmakerij en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Land van herkomst Chili Druiven Chardonnay Jaargang 2023 Serveertemperatuur 8 - 10 °C Smaak Fruitig Subgroep Witte wijn Kleur Wit
Wijnhuis Tantehue (Viña Ventisquero) Appellation Central Valley Alcohol 12.5 Groep Wijnen Gerechten Genietwijn, gegrilde vis, pasta, kip.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Monnik Wine Experience 2024
04 maart 2024

Monnik Wine Experience 2024

Op maandag 4 maart 2024 organiseren wij onze jaarlijkse proeverij, de Monnik Wine Experience, bij Buitenplaats Kameryck, midden in het Groene Hart.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top