Door naar content
TOMINTOUL Cigar Malt Whisky Oloroso Sherry Cask 0,70 ltr TOMINTOUL Cigar Malt Whisky Oloroso Sherry Cask 0,70 ltr TOMINTOUL Cigar Malt Whisky Oloroso Sherry Cask 0,70 ltr

Over dit product

Een prachtig uitgebalanceerde Oloroso sherry vatgerijpte Tomintoul, die rijk, complex en vol van smaak is. Parejo betekent 'partner'. Dit aangezien Tomintoul Cigar Malt de perfecte partner is om 's werelds beste sigaren mee te begeleiden.

Proefnotitie:
Kleur: Amber.
Neus: Vettig en uitgesproken. Aroma's van gedroogd fruit, zoete kruiden, pecantaart en subtiele turfrook.
Smaak: Zoet en rijk met laagjes chocolade-rozijnen. Boterzachte toffee en bramen vermengd met zwarte peper en kruiden.
Afdronk: Verwarmend en lang met tonen van mokka, ahornsiroop en geroosterd eikenhout.

In de Schotse Hooglanden, midden in het prestigieuze Glenlivet gebied, ligt het dorp Tomintoul. Hier in het hart van de Speyside- regio ligt de Tomintoul Distillery.

In het midden van de vorige eeuw duurde het meer dan een jaar om een waterbron te vinden die benut zou kunnen worden om malt whisky te produceren. De zoektocht eindigde met de ontdekking van de Ballantruan Spring, een bijzondere bron met het zuiverste water, genesteld in de Cromdale Hills. Vlakbij, aan de majestueuze Avon River, werd vervolgens de Tomintoul Distillery gebouwd. De natuurlijke omgeving, de hoge ligging, de zuivere lucht en de hoge kwaliteit water uit de Ballantruan Spring dragen bij aan de uitzonderlijke kwaliteit van Tomintoul Speyside Glenlivet single malt: "the gentle dram". Angus Dundee Distillers, de eigenaar van de Tomintoul Distillery, bracht samen met een team van goed opgeleide medewerkers de distilleerderij tot bloei.

De productie van Tomintoul Speyside Glenlivet single malt whisky is een mix van magie, mystiek, vakmanschap en tijd. Voor de productie van een goede single malt scotch whisky zijn drie bestanddelen het meest belangrijk: gemoute gerst, gist en niet te vergeten, water. Een bron van zuiver water is hiervoor een belangrijk element. De Tomintoul Distillery is dan ook gezegend met de constante toevoer van het zuivere water van de Ballantruan Spring. Tomintoul laat de whisky's ten minste 10 jaar rusten op vaten: de beste vaten blijven soms 16 jaar of zelfs tot 33 jaar liggen.

Robert Fleming, directeur van de distilleerderij van Tomintoul en wiens familie al generaties lang whisky distilleert, is de Master Distiller. De mensen van zijn team hebben gezamenlijk eeuwenlange ervaring in het vak en in de tradities van het maken van de mooiste scotch malt whisky's.

Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 43.0 Subgroep Whisky
Producent Tomintoul Distillery Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot β€˜The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top