Door naar content

Over deze wijn

Ventisquero Clasico staat voor probleemloos genieten van een goed glas Chileense wijn: blends van wijnen uit Chili´s beste wijngebieden, zoals Casablanca, Maipo, Rapel en Colchagua. Zo ook deze Sauvignon Blanc.

Bleek groengeel.

Aangenaam intens van geur; citrustonen zoals limoen, grapefruit vermengen zich met tropisch fruit, ananas en peer.

In de mond niet al te zwaar en tintelend fris van smaak, typerend voor dit druivenras. De citrustonen komen ook hier weer terug.

Over het wijnhuis Viña Ventisquero

Viña Ventisquero is het geesteskind van Don Gonzalo Vial, een selfmade man, wiens succesverhaal in 1955 begon op de boerderij van zijn familie, in het landelijk gebied rond Rancagua. Zijn passie voor de wijnstok en zijn vader´s liefde voor het land en de landbouw waren zijn inspiratie bij het realiseren van zijn droom: in 1998 legde hij de basis voor Vina Ventisquero.

Ventisquero is zeer vooruitstrevend, dynamisch en buitengewoon succesvol als het gaat om het maken van wijnen van hoge kwaliteit, waarbij in ieder stadium de zorg voor het milieu voorop staat. Ventisquero bezit eigen wijngaarden in Chili´s belangrijkste wijnbouwgebieden: Coastal Maipo, Casablanca, Colchagua, Leyda en Huasco (Atacama).

Viña Ventisquero ontving in 2011 als allereerste wijnbedrijf in Chili de kwalificatie “Gecertificeerd duurzame Chileense wijn”.  Sinds 2013 strekt de certificering zich ook uit tot de wijnmakerij en maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Chili Druiven Sauvignon Blanc Appellation Central Valley Alcohol 12.5 Smaak Fruitig Subgroep Witte wijn Kleur Wit
Wijnhuis Viña Ventisquero Jaargang 2020 Serveertemperatuur 8 - 10 °C Houtlagering Geen Groep Wijnen Gerechten

Verrukkelijk als aperitief of bij salades, bij alles wat uit zee komt en bij ceviche.

Ervaar onze wijnen zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top