Door naar content
VENTISQUERO ENCLAVE Cabernet Sauvignon

Over deze wijn

Rond 2005 besloten Felipe Toso en John Duval om eens een geheel andere wijn te gaan maken: een complexe, elegante assemblage in de stijl waar Bordeaux zijn faam aan dankt. Hun speurtocht naar het ideale fruit voor dit project bracht hen naar Pirque, een wijngebied ten zuidoosten van Santiago, langs de bovenstroom van de Maipo, op de flanken van de Andes.

De assemblage bestaat voor 85% uit cabernet sauvignon en wordt gecompleteerd met kleine percentages petit verdot. De hele vinificatie was tamelijk klassiek.

Enclave is dieprood van kleur.

In de geur herkent men rood fruit zoals kersen en pruimen, een vleug zwarte bessen, witte peper, wat vochtige aarde en wat zwart fruit.

In de mond is de wijn stevig, met veel structuur en met krachtige, maar zijdezachte tannines. Dit is een heel gelaagde wijn, met de stevige tannines van de cabernet sauvignon en de petit verdot, de zachtheid en complexiteit van de carmenère en de elegantie van de cabernet franc.

Het is een wijn die met gemak 10-15 jaar kan rijpen. Bij voorkeur enige tijd tevoren karafferen.

Over het wijnhuis Viña Ventisquero

Viña Ventisquero is het geesteskind van Don Gonzalo Vial, een selfmade man, wiens succesverhaal in 1955 begon op de boerderij van zijn familie, in het landelijk gebied rond Rancagua. Zijn passie voor de wijnstok en zijn vader´s liefde voor het land en de landbouw waren zijn inspiratie bij het realiseren van zijn droom: in 1998 legde hij de basis voor Vina Ventisquero.

Ventisquero is zeer vooruitstrevend, dynamisch en buitengewoon succesvol als het gaat om het maken van wijnen van hoge kwaliteit, waarbij in ieder stadium de zorg voor het milieu voorop staat. Ventisquero bezit eigen wijngaarden in Chili´s belangrijkste wijnbouwgebieden: Coastal Maipo, Casablanca, Colchagua, Leyda en Huasco (Atacama).

Viña Ventisquero ontving in 2011 als allereerste wijnbedrijf in Chili de kwalificatie “Gecertificeerd duurzame Chileense wijn”.  Sinds 2013 strekt de certificering zich ook uit tot de wijnmakerij en maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Chili Druiven Cabernet sauvignonPetit VerdotCarmenèreCabernet franc Appellation Pirque, Hoog Maipo Alcohol 14.0 Smaak Stevig Subgroep Rode wijn Kleur Rood
Wijnhuis Viña Ventisquero Jaargang 2012 Serveertemperatuur 18 - 20 °C Houtlagering 18 maanden op Frans eikenhout, w,v, 50% nieuw Groep Wijnen Gerechten

Verfijnde rund- en lamsvleesgerechten.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

DrankenbeurZ Gorinchem 2022 | Trefpunt voor slijters en wijnhandelaren
18 & 19 sep 2022

DrankenbeurZ Gorinchem 2022 | Trefpunt voor slijters en wijnhandelaren

Op zondag 18 en maandag 19 september 2022 staan wij met ons slijtersteam op de DrankenbeurZ in Gorinchem.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top