Door naar content

Over deze wijn

De wijnen uit de Grey-serie (vernoemd naar een van Chili´s befaamde gletsjers), zijn elk afkomstig uit één specifiek perceel in een wijngaard; het zijn wijnen met een heel specifieke terroirexpressie. De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig uitgeselecteerd onder het directe, persoonlijke toezicht van chef-wijnmaker Felipe Tosso.

De cabernet sauvignon, aangevuld met 4% petit verdot en 3% cabernet franc, komt uit de Trinidad-wijngaard in Coastal Maipo Valley, van perceel 38, op een naar het zuiden glooiende helling aan de voet van de bergen.

Diep robijnrood van kleur.

In de geur al het voor dit terroir kenmerkende fruit: rood fruit, w.o. framboos, zwarte bessen, met tonen van zwarte peper, vochtige aarde en tabak.

In de mond heel elegant en zacht: duidelijke maar heel zachte tannine, waarbij de mooie zuren voor goed tegenwicht en complexiteit zorgen. En de geweldig lange afdronk schenkt haast eindeloos wijngenot.

Bij voorkeur een half uur tevoren karafferen.

Over het wijnhuis Viña Ventisquero

Viña Ventisquero is het geesteskind van Don Gonzalo Vial, een selfmade man, wiens succesverhaal in 1955 begon op de boerderij van zijn familie, in het landelijk gebied rond Rancagua. Zijn passie voor de wijnstok en zijn vader´s liefde voor het land en de landbouw waren zijn inspiratie bij het realiseren van zijn droom: in 1998 legde hij de basis voor Vina Ventisquero.

Ventisquero is zeer vooruitstrevend, dynamisch en buitengewoon succesvol als het gaat om het maken van wijnen van hoge kwaliteit, waarbij in ieder stadium de zorg voor het milieu voorop staat. Ventisquero bezit eigen wijngaarden in Chili´s belangrijkste wijnbouwgebieden: Coastal Maipo, Casablanca, Colchagua, Leyda en Huasco (Atacama).

Viña Ventisquero ontving in 2011 als allereerste wijnbedrijf in Chili de kwalificatie “Gecertificeerd duurzame Chileense wijn”.  Sinds 2013 strekt de certificering zich ook uit tot de wijnmakerij en maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Chili Druiven Cabernet sauvignon Appellation Maipo Valley Alcohol 14.0 Smaak Stevig Subgroep Rode wijn Kleur Rood
Wijnhuis Viña Ventisquero Jaargang 2018 Serveertemperatuur 16 - 18 °C Houtlagering 18 maanden Frans eiken, waarvan 1/3 nieuw. Groep Wijnen Gerechten

Wild, gegrild rood vlees, vleesschotels, rijpe kaas.

Ervaar onze wijnen zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top