Door naar content
VENTISQUERO GREY GCM -Garnacha -Carinena-Mataro

Over deze wijn

De wijnen uit de Grey-serie (vernoemd naar een van Chili´s befaamde gletsjers), zijn elk afkomstig uit één specifiek perceel in een wijngaard; het zijn wijnen met een heel specifieke terroir-expressie. De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig uitgeselecteerd onder het directe, persoonlijke toezicht van chef-wijnmaker Felipe Tosso.

De GCM (grenache-carignan-mourvèdre) komt uit de La Robléria-wijngaard in Apalta (Colchagua), van perceel 28, met een heel stenige bodem. De drie rassen werden apart vergist (want op verschillende momenten geoogst); slechts de helft van de trossen werd geneusd, de andere helft van de trossen in zijn geheel in de kleine open gistkuipen. De jonge wijn rijpte 1 jaar op middelgrote vaten.

Intens rood van kleur met wat paarse weerschijn.

In de geur vers rood en zwart fruit, zoals framboos en zwarte bes, met daarbij wat zwarte peper en ook aardse tonen.

De wijn is medium van body en bijzonder expressief, waarbij de fijne zuren hem uitgesproken verfrissend maken; veel fruit, met name kersen. De tannine is heel zacht en de afdronk lang.

Als blend van drie druivenrassen is dit een uitgesproken complexe wijn: rood fruit van de grenache, structuur dankzij de carignan en wat animale tonen van de mourvèdre. De wijn is noch geklaard, noch gefilterd, dus er kan zich wat bezinksel ontwikkelen. Bij voorkeur een half uur tevoren karafferen.

Over het wijnhuis Viña Ventisquero

Viña Ventisquero is het geesteskind van Don Gonzalo Vial, een selfmade man, wiens succesverhaal in 1955 begon op de boerderij van zijn familie, in het landelijk gebied rond Rancagua. Zijn passie voor de wijnstok en zijn vader´s liefde voor het land en de landbouw waren zijn inspiratie bij het realiseren van zijn droom: in 1998 legde hij de basis voor Vina Ventisquero.

Ventisquero is zeer vooruitstrevend, dynamisch en buitengewoon succesvol als het gaat om het maken van wijnen van hoge kwaliteit, waarbij in ieder stadium de zorg voor het milieu voorop staat. Ventisquero bezit eigen wijngaarden in Chili´s belangrijkste wijnbouwgebieden: Coastal Maipo, Casablanca, Colchagua, Leyda en Huasco (Atacama).

Viña Ventisquero ontving in 2011 als allereerste wijnbedrijf in Chili de kwalificatie “Gecertificeerd duurzame Chileense wijn”.  Sinds 2013 strekt de certificering zich ook uit tot de wijnmakerij en maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Chili Druiven GrenacheCarignanMourvèdre Jaargang 2020 Serveertemperatuur 14 - 17 °C Houtlagering 1 jaar op middelgroot hout. Groep Wijnen Gerechten

Gegrilde worstjes, serranoham, lamsvlees, gegrild varkensvlees. Deze wijn kan tevens licht gekoeld worden gedronken.

Wijnhuis Viña Ventisquero Appellation Apalta Valley Alcohol 14.0 Smaak Fruitig Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top