Door naar content
VENTISQUERO GREY Pinot Noir

Over deze wijn

De wijnen uit de Grey-serie (vernoemd naar een van Chili´s befaamde gletsjers), zijn elk afkomstig uit één specifiek perceel in een wijngaard; het zijn wijnen met een heel specifieke terroir-expressie. De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig uitgeselecteerd onder het directe, persoonlijke toezicht van chef-wijnmaker Felipe Tosso.

De pinot noir komt uit de Las Terrazas-wijngaard in Leyda, van perceel 22, een helling van 20% op het zuiden, op slechts 5 km van de oceaan, met een bodem met tot rode klei verweerd graniet op een ondergrond van graniet. Vergist in open rvs gistkuipen.

Robijnrood van kleur met wat paarse reflecties.

In de geur fris rood en zwart fruit, zoals blauwe bes, cranberry, zwarte pruim en framboos.

De smaak is verfrissend met fijne zuren en sappig zwart fruit, met een zachte, fijne tannine, ondersteund door een subtiele houttoon.

Over het wijnhuis Viña Ventisquero

Viña Ventisquero is het geesteskind van Don Gonzalo Vial, een selfmade man, wiens succesverhaal in 1955 begon op de boerderij van zijn familie, in het landelijk gebied rond Rancagua. Zijn passie voor de wijnstok en zijn vader´s liefde voor het land en de landbouw waren zijn inspiratie bij het realiseren van zijn droom: in 1998 legde hij de basis voor Vina Ventisquero.

Ventisquero is zeer vooruitstrevend, dynamisch en buitengewoon succesvol als het gaat om het maken van wijnen van hoge kwaliteit, waarbij in ieder stadium de zorg voor het milieu voorop staat. Ventisquero bezit eigen wijngaarden in Chili´s belangrijkste wijnbouwgebieden: Coastal Maipo, Casablanca, Colchagua, Leyda en Huasco (Atacama).

Viña Ventisquero ontving in 2011 als allereerste wijnbedrijf in Chili de kwalificatie “Gecertificeerd duurzame Chileense wijn”.  Sinds 2013 strekt de certificering zich ook uit tot de wijnmakerij en maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Chili Druiven Pinot Noir Jaargang 2020 Serveertemperatuur 14 - 15 °C Houtlagering 12 maand Frans eiken, w.v. 15% nieuw. Groep Wijnen Gerechten

Vette vissoorten, pasta's, gevogelte en kaas.

Wijnhuis Viña Ventisquero Appellation Valle de Leyda Alcohol 13.5 Smaak Fruitig Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

13e editie van Whisky Festival Zuid-Nederland
02 april 2023

13e editie van Whisky Festival Zuid-Nederland

Voor de 13e keer organiseert Mitra-Oirschot hét internationale Whisky Festival Zuid-Nederland die zal plaatsvinden op zondag 2 april 2023.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top