Door naar content
VENTISQUERO GREY Syrah

Over deze wijn

De wijnen uit de Grey-serie (vernoemd naar een van Chili´s befaamde gletsjers), zijn elk afkomstig uit één specifiek perceel in een wijngaard; het zijn wijnen met een heel specifieke terroir-expressie. De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig uitgeselecteerd onder het directe, persoonlijke toezicht van chef-wijnmaker Felipe Tosso.

De syrah komt uit de La Robléria-wijngaard in Apalta (Colchagua), van een perceel met een bodem met een halve meter zand op een ondergrond van graniet. De helling is hier steil: maar liefst 30%.

Diep robijnrood met een violet weerschijn.

In de geur intense aroma’s: bosbessen en bramen, met wat zwarte peper en minerale tonen als grafiet.

Expressief van smaak, met veel body. Een wijn met een geweldige structuur die hij dankt aan de krachtige, rijpe tannine, die de mond vult en hem een fluwelen, uitgesproken fruitige afdronk verleent.

Bij voorkeur een half uur van tevoren karafferen.

Over het wijnhuis Viña Ventisquero

Viña Ventisquero is het geesteskind van Don Gonzalo Vial, een selfmade man, wiens succesverhaal in 1955 begon op de boerderij van zijn familie, in het landelijk gebied rond Rancagua. Zijn passie voor de wijnstok en zijn vader´s liefde voor het land en de landbouw waren zijn inspiratie bij het realiseren van zijn droom: in 1998 legde hij de basis voor Vina Ventisquero.

Ventisquero is zeer vooruitstrevend, dynamisch en buitengewoon succesvol als het gaat om het maken van wijnen van hoge kwaliteit, waarbij in ieder stadium de zorg voor het milieu voorop staat. Ventisquero bezit eigen wijngaarden in Chili´s belangrijkste wijnbouwgebieden: Coastal Maipo, Casablanca, Colchagua, Leyda en Huasco (Atacama).

Viña Ventisquero ontving in 2011 als allereerste wijnbedrijf in Chili de kwalificatie “Gecertificeerd duurzame Chileense wijn”.  Sinds 2013 strekt de certificering zich ook uit tot de wijnmakerij en maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Chili Druiven Syrah Jaargang 2021 Serveertemperatuur 16 - 18 °C Houtlagering 18 maanden Frans eiken, w.v. 1/3 nieuw. Groep Wijnen Gerechten

Exotisch gekruide vleessoorten, wild zoals hert, struisvogel of wild zwijn. Maar ook lekker bij  lams- en varkensvlees.

Wijnhuis Viña Ventisquero Appellation Apalta Valley Alcohol 13.5 Smaak Stevig Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot ‘The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top