Door naar content
VENTISQUERO Heru Pinot Noir

Over deze wijn

Herú is één van de icoonwijnenen van Ventisquero. Afkomstig van een 1 ha groot perceel in de Casablancavallei, op een noordhelling van 20⁰. De bodem bestaat uit rode klei met verweerd graniet, op een ondergrond van gebarsten graniet.

Voor aanvang van de vergisting ondergingen de druiven één week lang een koude schilweking voor optimale extractie van kleur en aroma’s, waarna de vergisting plaatsvond in kleine open gistkuipen bij een temperatuur van 22⁰-26⁰C. Daarna volgde 14 maanden rijping: voor 25% op nieuwe barriques van Frans eikenhout, 35% op 2e jaars hout en 40% op 3e jaars hout.

De kleur is robijnrood.

In de geur direct aroma’s van aardbei en wilde framboos. Dan vermengen zich tonen van vanille en specerijen en een vleug mineraliteit met het fruit tot een verleidelijk en complex geheel.

In de mond volop fruit, mooi ingekaderd door de fijne, rijpe tannine die de wijn een zeer elegante structuur verleent. De afdronk is lang met een subtiele houttoon. Onder de juiste omstandigheden kan deze wijn tot zeker 10 jaar na de oogst rijpen en zich verbeteren. Bij voorkeur enige tijd vooraf karafferen.

Over het wijnhuis Viña Ventisquero

Viña Ventisquero is het geesteskind van Don Gonzalo Vial, een selfmade man, wiens succesverhaal in 1955 begon op de boerderij van zijn familie, in het landelijk gebied rond Rancagua. Zijn passie voor de wijnstok en zijn vader´s liefde voor het land en de landbouw waren zijn inspiratie bij het realiseren van zijn droom: in 1998 legde hij de basis voor Vina Ventisquero.

Ventisquero is zeer vooruitstrevend, dynamisch en buitengewoon succesvol als het gaat om het maken van wijnen van hoge kwaliteit, waarbij in ieder stadium de zorg voor het milieu voorop staat. Ventisquero bezit eigen wijngaarden in Chili´s belangrijkste wijnbouwgebieden: Coastal Maipo, Casablanca, Colchagua, Leyda en Huasco (Atacama).

Viña Ventisquero ontving in 2011 als allereerste wijnbedrijf in Chili de kwalificatie “Gecertificeerd duurzame Chileense wijn”.  Sinds 2013 strekt de certificering zich ook uit tot de wijnmakerij en maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Chili Druiven Pinot Noir Jaargang 2018 Serveertemperatuur 14⁰-15⁰C Houtlagering 14 maanden Frans eiken w.v. 25% nieuw Groep Wijnen Gerechten

Gegrilde tonijn en andere vettige vis, pasta, romige sausen en belegen kaas.

Wijnhuis Viña Ventisquero Appellation Casablanca Valley Alcohol 13.5 Smaak Fruitig Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
05 & 06 sep 2023

Perfect Serve Barshow

Get ready for the return of the BIGGEST cocktail Professional event of the year!

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top