Door naar content

Over deze wijn

De Ventisquero Reserva’s zijn complexer dat de Yelcho-wijnen, met meer intensiteit en structuur; ze zijn telkens afkomstig uit één specifiek wijngebied. Deze Chardonnay komt uit de koele, dicht bij de oceaan gelegen Casablanca vallei. 6 maanden rijping op de fijne lie heeft de wijn extra romigheid en complexiteit.

Bleek goudgeel met groene reflecties.

In de geur papaya en mango, met tonen van honing, vanille en toast.

De smaak is rond en goed gestructureerd, met een mooie fruit-zuur balans en een zachte afdronk.

Over het wijnhuis Viña Ventisquero

Viña Ventisquero is het geesteskind van Don Gonzalo Vial, een selfmade man, wiens succesverhaal in 1955 begon op de boerderij van zijn familie, in het landelijk gebied rond Rancagua. Zijn passie voor de wijnstok en zijn vader´s liefde voor het land en de landbouw waren zijn inspiratie bij het realiseren van zijn droom: in 1998 legde hij de basis voor Vina Ventisquero.

Ventisquero is zeer vooruitstrevend, dynamisch en buitengewoon succesvol als het gaat om het maken van wijnen van hoge kwaliteit, waarbij in ieder stadium de zorg voor het milieu voorop staat. Ventisquero bezit eigen wijngaarden in Chili´s belangrijkste wijnbouwgebieden: Coastal Maipo, Casablanca, Colchagua, Leyda en Huasco (Atacama).

Viña Ventisquero ontving in 2011 als allereerste wijnbedrijf in Chili de kwalificatie “Gecertificeerd duurzame Chileense wijn”.  Sinds 2013 strekt de certificering zich ook uit tot de wijnmakerij en maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Chili Druiven Chardonnay Appellation Casablanca Valley Alcohol 12.5 Smaak Droog Subgroep Witte wijn Kleur Wit
Wijnhuis Viña Ventisquero Jaargang 2020 Serveertemperatuur 8 - 10 °C Houtlagering 25% rijpte 6 maanden op Frans eiken. Groep Wijnen Gerechten

Vis, wit vlees, pasta met witte saus, risotto.

Ervaar onze wijnen zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top