Door naar content

Over deze wijn

De Ventisquero Reserva’s zijn complexer dat de Yelcho-wijnen, met meer intensiteit en structuur; ze zijn telkens afkomstig uit één specifiek wijngebied. Deze Merlot komt uit Maipo Valley.

Een wijn met een intens paars/rode kleur.

In de geur met name pruimen, vermengd met tonen van zwarte peper, nootmuskaat, kaneel, kruidnagel vanille en chocola.

Veel body, met een goede structuur, de vruchtenzuren zorgen voor mooi tegenwicht. De lange afdronk is kruidig.

Over het wijnhuis Viña Ventisquero

Viña Ventisquero is het geesteskind van Don Gonzalo Vial, een selfmade man, wiens succesverhaal in 1955 begon op de boerderij van zijn familie, in het landelijk gebied rond Rancagua. Zijn passie voor de wijnstok en zijn vader´s liefde voor het land en de landbouw waren zijn inspiratie bij het realiseren van zijn droom: in 1998 legde hij de basis voor Vina Ventisquero.

Ventisquero is zeer vooruitstrevend, dynamisch en buitengewoon succesvol als het gaat om het maken van wijnen van hoge kwaliteit, waarbij in ieder stadium de zorg voor het milieu voorop staat. Ventisquero bezit eigen wijngaarden in Chili´s belangrijkste wijnbouwgebieden: Coastal Maipo, Casablanca, Colchagua, Leyda en Huasco (Atacama).

Viña Ventisquero ontving in 2011 als allereerste wijnbedrijf in Chili de kwalificatie “Gecertificeerd duurzame Chileense wijn”.  Sinds 2013 strekt de certificering zich ook uit tot de wijnmakerij en maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Chili Druiven Merlot Appellation Maipo Valley Alcohol 13.0 Smaak Soepel Subgroep Rode wijn Kleur Rood
Wijnhuis Viña Ventisquero Jaargang 2019 Serveertemperatuur 16 - 17 °C Houtlagering 70% rijpte 10 maanden op Frans eiken. Groep Wijnen Gerechten

Pittige pastagerechten, sterke kazen, wit vlees.

Ervaar onze wijnen zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top