Door naar content
VENTISQUERO Reserva Pinot Noir -Valle de Casablanca

Over deze wijn

De Ventisquero Reserva’s zijn complexer dat de Yelcho-wijnen, met meer intensiteit en structuur; ze zijn telkens afkomstig uit één specifiek wijngebied. Deze Pinot Noir komt uit de koele, dicht bij de oceaan gelegen Casablanca vallei.

Helder kersenrood met robijnrode reflecties.

Een verleidelijk aroma van vers fruit zoals kersen en aardbei maar ook hints van vanille.

Fris van smaak, met zijdezachte tannine en een lange, heel zuivere afdronk. Kortom een elegante wijn!

Over het wijnhuis Viña Ventisquero

Viña Ventisquero is het geesteskind van Don Gonzalo Vial, een selfmade man, wiens succesverhaal in 1955 begon op de boerderij van zijn familie, in het landelijk gebied rond Rancagua. Zijn passie voor de wijnstok en zijn vader´s liefde voor het land en de landbouw waren zijn inspiratie bij het realiseren van zijn droom: in 1998 legde hij de basis voor Vina Ventisquero.

Ventisquero is zeer vooruitstrevend, dynamisch en buitengewoon succesvol als het gaat om het maken van wijnen van hoge kwaliteit, waarbij in ieder stadium de zorg voor het milieu voorop staat. Ventisquero bezit eigen wijngaarden in Chili´s belangrijkste wijnbouwgebieden: Coastal Maipo, Casablanca, Colchagua, Leyda en Huasco (Atacama).

Viña Ventisquero ontving in 2011 als allereerste wijnbedrijf in Chili de kwalificatie “Gecertificeerd duurzame Chileense wijn”.  Sinds 2013 strekt de certificering zich ook uit tot de wijnmakerij en maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Chili Druiven Pinot Noir Appellation Casablanca Valley Alcohol 13.5 Groep Wijnen Gerechten

Wit vlees, gegrilde zalm, pasta en als aperitief.

Wijnhuis Viña Ventisquero Jaargang 2020 Serveertemperatuur 14° -15 °C Houtlagering 25% rijpte 10 maanden op Frans eiken. Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top