Door naar content
VENTISQUERO Reserva Syrah -Valle del Maipo

Over deze wijn

De Ventisquero Reserva’s zijn complexer dat de Yelcho-wijnen, met meer intensiteit en structuur; ze zijn telkens afkomstig uit één specifiek wijngebied. Deze Syrah komt uit de koele, dicht bij de oceaan gelegen Casablanca vallei.

Intens blauw-paars van kleur.

In de neus komen in eerste instantie bramen en bosbessen naar voren en vervolgens ook peper, vanille, chocola en tabak met een subtiel vleugje eikenhout.

Een krachtige wijn met veel body. Er is vooral veel zwart fruit te proeven, een zekere kruidigheid, maar ook chocola en vanille. Een heerlijke en breed inzetbare wijn.

Over het wijnhuis Viña Ventisquero

Viña Ventisquero is het geesteskind van Don Gonzalo Vial, een selfmade man, wiens succesverhaal in 1955 begon op de boerderij van zijn familie, in het landelijk gebied rond Rancagua. Zijn passie voor de wijnstok en zijn vader´s liefde voor het land en de landbouw waren zijn inspiratie bij het realiseren van zijn droom: in 1998 legde hij de basis voor Vina Ventisquero.

Ventisquero is zeer vooruitstrevend, dynamisch en buitengewoon succesvol als het gaat om het maken van wijnen van hoge kwaliteit, waarbij in ieder stadium de zorg voor het milieu voorop staat. Ventisquero bezit eigen wijngaarden in Chili´s belangrijkste wijnbouwgebieden: Coastal Maipo, Casablanca, Colchagua, Leyda en Huasco (Atacama).

Viña Ventisquero ontving in 2011 als allereerste wijnbedrijf in Chili de kwalificatie “Gecertificeerd duurzame Chileense wijn”.  Sinds 2013 strekt de certificering zich ook uit tot de wijnmakerij en maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Chili Druiven Syrah Jaargang 2019 Serveertemperatuur 16 - 18 °C Houtlagering 70% rijpte 10 maanden op Frans eiken. Groep Wijnen Gerechten

Roodvlees, lamsvlees, gegrild vlees, belegen kaas en kruidige gerechten.

Wijnhuis Viña Ventisquero Appellation Maipo Valley Alcohol 13.0 Smaak Stevig Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden 2022
11 juni 2022

Whisky in Leiden 2022

Op zaterdag 11 juni 2022 zal er een nieuwe editie van Whisky in Leiden plaatsvinden.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top