Door naar content
VENTISQUERO Tara Premium Chardonnay -Atacama Valley

Over deze wijn

Tara is een heel bijzonder project, van met name Felipe Tosso, de chef wijnmaker van Ventisquero. Aan de zuidrand van de Atacama woestijn, het droogste gebied op aarde, werden twee kleine wijngaarden aangeplant: de 3,66 ha metende Nicolasa-wijngaard in 2010 en de bijna 10 ha metende Loncomilla-wijngaard.

Een op het eerste gezicht onwaarschijnlijke plek voor wijnbouw. Maar elke dag komt er vanuit de nabijgelegen oceaan een dichte mist opzetten: pas als die mist in de middag optrekt kan de zon gaan schijnen en wordt het zelfs in de zomer zelden warmer dan 27⁰C. En de bodem: 70 cm zand op een ondergrond van kalk. En er is de zilte lucht vanuit de oceaan.

De Tara wijnen zijn juweeltjes, in kleine oplages met de hand gemaakt. Ongeklaard en ongefilterd en het summum van puurheid.

De Tara Chardonnay 2017: geen toevoeging van gekweekte gist, 30% van de jonge wijn rijpte 24 maanden op 5e jaars vaten van Frans eikenhout (228 l).

Groengeel. De wijn kan een lichte waas van troebeling vertonen.

In de geur vooral fruit, zoals zoete komkommer en abrikoos en wat florale tonen.

In de mond komt de wijn langzaam tot ontwikkeling en ontvouwt dan één voor één vooral al zijn facetten. Wat opvalt is met name de minerailteit en het duidelijk zilte karakter.

Een unieke wijn met een geheel eigen persoonlijkheid.

Over het wijnhuis Viña Ventisquero

Viña Ventisquero is het geesteskind van Don Gonzalo Vial, een selfmade man, wiens succesverhaal in 1955 begon op de boerderij van zijn familie, in het landelijk gebied rond Rancagua. Zijn passie voor de wijnstok en zijn vader´s liefde voor het land en de landbouw waren zijn inspiratie bij het realiseren van zijn droom: in 1998 legde hij de basis voor Vina Ventisquero.

Ventisquero is zeer vooruitstrevend, dynamisch en buitengewoon succesvol als het gaat om het maken van wijnen van hoge kwaliteit, waarbij in ieder stadium de zorg voor het milieu voorop staat. Ventisquero bezit eigen wijngaarden in Chili´s belangrijkste wijnbouwgebieden: Coastal Maipo, Casablanca, Colchagua, Leyda en Huasco (Atacama).

Viña Ventisquero ontving in 2011 als allereerste wijnbedrijf in Chili de kwalificatie “Gecertificeerd duurzame Chileense wijn”.  Sinds 2013 strekt de certificering zich ook uit tot de wijnmakerij en maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Chili Druiven Chardonnay Jaargang 2021 Serveertemperatuur 10-12°C Houtlagering 30% 24 maanden in 5e jaars Frans hout Groep Wijnen Gerechten

Oesters en andere rauwe schelpdieren, vette vis en wit vlees.

Wijnhuis Viña Ventisquero Appellation Huasco Valley Alcohol 12.5 Smaak Droog Subgroep Witte wijn Kleur Wit

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Horecava 2025
13 jan 2025 - 16 jan 2025

Horecava 2025

Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top