Door naar content
VENTISQUERO Vertice (per 6 in kist)

Over deze wijn

Ventisquero´s externe consultant John Duval en chef wijnmaker Felipe Tosso waren een keer samen op het hoogste punt van de La Robleria-wijngaard in Apalta toen het idee werd geboren om een bijzondere wijn te gaan maken van carmenère- en syrah-druiven van twee percelen aldaar. Twee visies, twee druivenrassen, één idee: het beste van beide komt samen in Vertice.

De carmenère, die voor 51% bijdraagt aan deze assemblage, is aangeplant in rode klei, de syrah staat op een granietbodem met wat klei. De percelen liggen op een steile helling, op 250-470 m boven zeeniveau. Door de hoogte koelt het ´s nachts sterk af, hetgeen de rijping wat vertraagt, zodat de druiven in alle rust kunnen rijpen. De oogst vindt doorgaans plaats in de 2e helft van april.

De kleur is dieprood met paarse schakeringen.

In de geur is donkerrood en zwart fruit te herkennen, zoals o.a. braam, vermengd met tonen van specerijen als zwarte peper en van vochtige aarde, oerbos en een vleugje grafiet.

De smaak stevig, met veel structuur en zijdezachte tannines. Het zwarte fruit en de aroma´s van specerijen worden fraai ingekaderd door de pittige zuren die de wijn zijn evenwicht en lengte geven.

Bij voorkeur eerst karafferen.

Over het wijnhuis Viña Ventisquero

In Chili zijn twee soorten wijnhuizen te vinden. Degene die zich al decennia met wijnbouw bezighouden en de nieuwe, recent opgezette, generatie. Viña Ventisquero behoort tot deze laatste categorie en produceert volgens de laatste technieken wijn door gebruik te maken van de modernste middelen.

Viña Ventisquero startte als ambitieus project van Gonzalo Vial. Eigenaar van Agrosuper, het grootste levensmiddelenconcern van Chili. De winery werd gebouwd in Maipo Valley en daaromheen werden de eerste wijngaarden aangeplant, kort daarop gevolgd door wijngaarden in Casablanca Valley en Apalta Valley. In 2001 kwam de eerste jaargang op de markt.

Vanaf het allereerste begin stond respect voor de natuurlijke omgeving centraal. Er wordt op een milieuvriendelijke manier gewerkt, door onder andere het watergebruik sterk te beperken, CO2 uitstoot van het transport te compenseren en de natuurlijke omgeving bij nieuwe aanplant zoveel mogelijk in tact te laten. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een certificering door "Sustainable wine of Chile" voor alle wijngaarden. Ventisquero is het eerste Chileense wijnhuis wat daarin geslaagd is.

Inmiddels heeft Ventisquero wijngaarden aangeplant in 7 verschillende wijngebieden te weten: Maipo, Casablanca, Apalta, Lolol, Leyda, Peralillo en Huasco (Atacama). Er worden dan ook geen druiven gekocht. Alle wijnen worden geproduceerd met eigen druiven.

Ventisquero produceert wijnen in verschillende prijsklassen. Van de soepele, fruitige en toegankelijke Clasico wijnen via Yelcho, Reserva, Queulat (single vineyard), Grey (single Block) naar de Icoon wijnen zoals Heru, Vertice, Pangea en Enclave. Voor iedere wijndrinker en voor elk moment is er een geschikte Ventisquero wijn beschikbaar.
Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Chili Druiven Carmenère Appellation Apalta Valley Alcohol 14.5 Groep Wijnen Gerechten Genietwijn, gekruide exotische gerechten, wild.
Wijnhuis Viña Ventisquero Jaargang 2019 Serveertemperatuur 16 - 18 °C Houtlagering 20 maanden Frans eikenhout, w.v. 40% nieuw Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top