Door naar content

Filliers Barrel Aged Genevers op Spirit of Maastricht

05 november 2019

Op zondag 27 en maandag 28 oktober 2019 vond The Spirit of Maastricht plaats. Het festival werd gehouden bij COMPLEX, een bijzondere locatie midden in het centrum van Maastricht. De bezoekers konden genieten van meer dan 600 whisky's en bijzondere spirits. Daarnaast was er ook ruimte voor muziek, food en lifestyle.

Filliers

De Barrel Aged Genevers van Filliers kunnen we gerust tot deze bijzondere spirits rekenen. Namens Filliers waren Kjell Dursin en Matthijs Daemers naar Maastricht gekomen om de bezoekers uitgebreid te informeren over de mooie jenevers van dit Belgische familiebedrijf.

Barrel Aged Genevers

Neem bijvoorbeeld de Barrel Aged Genevers. Een vijftal premium graanjenevers die het gat tussen gin en whisky perfect opvullen. Deze jenevers hebben allen een geheel eigen smaakprofiel. Variërend van helder en fris voor de 0 jaar oude tot vol en delicaat voor de 21 jaar oude variant.

Ronald over deze Barrel Aged Genevers
Voor velen was dit de eerste kennismaking met gelagerde jenever en zelfs de grootste whiskyliefhebbers moesten erkennen dat dit toch wel een heel mooi product is.

El Dorado Rum

Op een spiritfestival mag rum uiteraard niet ontbreken. In Maastricht konden de bezoekers de rum van El Dorado uit Guyana proeven. Deze rum is afkomstig van de Demerara Distillery en zij hebben al meer dan 300 jaar ervaring in de suiker- en rumproductie en dat proef je terug in het glas!

Engelse stijl

Tot 1966 behoorde Guyana tot het Verenigd Koninkrijk, maar sinds dat jaar is Guyana onafhankelijk. Hierdoor wordt de rum van El Dorado ingedeeld in de Engelse stijl. Dit houdt in dat de op het etiket vermelde leeftijd, de leeftijd is van de jongste rum uit die batch. Net als bij whisky dus. Bij de Franse en Spaanse stijl is het juist andersom.

El Dorado 15YO

Veel aandacht ging uit naar de El Dorado 15 YO, het vlaggenschip van El Dorado. Deze 15-jarige rum is een blend, waarbij de rum op verschillende unieke stills wordt gedistilleerd.

Kavalan Taiwanese whisky

Natuurlijk konden de bezoekers bij de stand van De Monnik Dranken ook een aantal mooie en interessante whisky's proeven.

Neem bijvoorbeeld de whisky's van Kavalan uit Taiwan. Het verhaal achter deze distilleerderij leest weg als een sprookjesboek, met voor ons als whiskyliefhebbers een zeer goede afloop. Heel kort samengevat; De Kavalan Distillery werd in 2005 gebouwd en heeft in zeer korte tijd de wereld veroverd.

In 2015 werd Kavalan Solist Vinho Barrique Single Cask Strength bijvoorbeeld uitgeroepen tot beste Single Malt Whisky ter wereld.

De langere versie leest u hier: Whisky uit Taiwan.

Bedankt

Via deze weg willen wij het team van The Spirit of Maastricht nogmaals bedanken voor de organisatie van dit festival.

Back to top