Door naar content

Internationale bartender scene waardeert import merken De Monnik Dranken

07 januari 2021

2020 was een opmerkelijk jaar wat hoe dan ook de geschiedenisboeken gaat halen. Wereldwijd is – onder andere - de horeca zwaar getroffen door het Covid-19 virus. Gelukkig gingen sommige dingen gewoon door. Zoals het onderzoek van Drinks International.

Annual Brands Report Drinks International

Drinks International onderzoekt jaarlijks welke merken het meest trendy zijn in de internationale bartender scene. Het onderzoek is gehouden onder bareigenaren, hoofd bartenders en barmanagers van de 109 meest exclusieve high-end bars ter wereld. Het rapport geniet dan ook een uitstekende reputatie in de drankenindustrie.

Elk van de 109 respondenten uit maar liefst 38 landen heeft in de diverse categorieën, zoals bijvoorbeeld rum, bourbon whiskey en bitters, een top 3 van ‘bestselling’ en ‘top trending’ merken doorgegeven.

Eigen import merken De Monnik Dranken

Ook dit jaar bevat het rapport weer een aantal eigen import merken van De Monnik Dranken.
Kavalan, Mars, Amrut, El Dorado Rum, Clairin Rhum, Buffalo Trace, Sazerac Rye, Eagle Rare, Godet Cognac en Peychaud’s zijn merken waar internationale bartenders graag mee werken.

Hieronder een overzicht van het resultaat van de eigen import merken van De Monnik Dranken in dit onderzoek.

Kavalan
Tussen het Japanse ‘whisky geweld’ heeft Kavalan, zowel in 'bestselling brands' als in 'top trending brands' een mooie 3e plaats behaald in de categorie ‘world whiskies’. Kavalan is de nummer één whiskyproducent van Taiwan en de enige whiskystokerij in familiebezit. Kavalan ontleent zijn naam aan een oude stam uit de provincie Yilan, in het noordoosten van Taiwan, waar ook de distilleerderij zich bevindt.

Mars
Ook ons Japanse whiskymerk Mars heeft inmiddels een vaste plek bemachtigd op de lijst ‘top trending brands’. Mars wordt gezien als “The Rising Star of Japanese Whisky”. Met de distilleerderijen Shinshu en Tsunuki en een extra rijpingslocatie op het tropische eiland Yakushima is men bij Mars Whisky in staat om op een unieke manier whisky te blenden. Bekijk de vernieuwde merkenpagina van Mars Whisky voor meer informatie over dit interessante Japanse whiskymerk.

Amrut
Sinds vorig jaar behoort Amrut Indian Single Malt Whisky tot ons portfolio. Amrut was in 2004 de eerste distilleerderij uit India die een single malt whisky op de markt bracht. Het whiskymerk beleefde zijn doorbraak in 2010. Toen werd Amrut Fusion genoemd als op twee na beste whisky ter wereld. De whisky ontving 97 van de 100 punten!

 

El Dorado Rum
Bij El Dorado Rum worden lokale tradities en vakmanschap gecombineerd met moderne en verfijnde verwerking- en distilleertechnieken. De veelzijdige rum van El Dorado wordt o.a. gedistilleerd in beroemde en unieke houten distillatiekolommen. Met grote regelmaat valt El Dorado Rum in de prijzen en het is mooi om te zien dat ‘s werelds beste bartenders deze rum op waarde weten te schatten.

Clairin Rhum
Clairin is een rum afkomstig van diverse kleine ambachtelijke distilleerderijen uit Haïti. De rumstijl lijkt in vele opzichten op rhum agricole, wat uiteraard te maken heeft met het feit dat Haïti lange tijd een Franse kolonie was. Bij Clairin Rhum wordt suikerrietsap gebruikt als basis, in plaats van melasse.

Buffalo Trace
De in Kentucky gevestigde Buffalo Trace Distillery is de oudste continue producerende distilleerderij van Amerika. Met ruim 200 jaar ervaring produceert men hier Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey. Deze diepe amberkleurige whiskey is complex en bevat tonen van vanille, mint en melasse in de neus. Buffalo Trace is aangenaam zoet van smaak met tonen van bruine suiker en kruidigheid die eiken verraad. Het is niet verrassend dat deze bourbon whiskey van ‘world’s most award-winning distillery’ voorkomt in het overzicht van Drinks International.

Eagle Rare
Deze Single Barrel Bourbon wordt gebotteld op de beroemde Buffalo Trace Distillery in de Amerikaanse staat Kentucky en is de enige bourbon die 5 keer een dubbele gouden medaille heeft behaald tijdens de gerenommeerde World Spirits Competition in San Francisco.

Sazerac Rye Whiskey
De Sazerac Rye Whiskey is de enige echte New Orleans Original. Het symboliseert de traditie en historie van New Orleans. Deze Rye Whiskey brengt je terug naar het jaar 1859, toen als koffietentjes versluierde saloons, de entree maakten in de straten van New Orleans. Op Royal Street stond een koffietentje genaamd Sazerac Coffee House, waar de lokale bazen drankjes geserveerd kregen met Rye Whiskey en Peychaud’s bitters.

Godet Cognac
Godet Cognac heeft - als nieuwkomer in de categorie cognac - zich gevestigd tussen alle grootmachten van de cognac-industrie. Een hele mooie prestatie van dit familiebedrijf uit La Rochelle. Met Godet Cognac No1 Cocktail heeft men een florale cognac ontwikkeld speciaal voor de mixologie. Qua kwaliteit zit de No1 Cocktail tussen de VS en VSOP in.

Peychaud’s
Peychaud’s Bitter is een aromatische kruidenbitter die speciaal ontwikkeld is voor het gebruik in cocktails. Deze bitter geeft extra smaak aan de cocktail en maakt het geheel af! Peychaud’s Cocktail Bitters zijn ruim 200 jaar geleden ontstaan in New Orleans. De apotheker Antoine Amedie Peychaud werd daar bekend om de bitters die hij maakte om toendertijd cognac en brandy op smaak te brengen.

Back to top