Door naar content

Big Peat & Douglas Laing’s Winterbarbecue bij Slijterij Frans Muthert

15 december 2022

Op zaterdag 3 december 2022 reisde Valentijn Klop vanuit het Haagse af naar het Groningse Musselkanaal. Daar vond de Big Peat & Douglas Laing’s Winterbarbecue plaats.

Slijterij Frans Muthert

Zo’n 70 whiskyliefhebbers waren naar Slijterij Frans Muthert gekomen om een middag te genieten van heerlijke whisky’s.

Whisky & barbecue

Terwijl Valentijn alle vragen over de whisky’s beantwoordde, bereidde Tom-Roderick Muthert allerlei heerlijkheden op de barbecue.

De gasten genoten zichtbaar van onder meer garnalen met Rock Island Blended Malt Whisky, in Big Peat gemarineerde zalm van de rookplank, spareribs en een mooie picanha.

Scallywag hot chocolate

Om lekker warm te blijven

Scallywag hot chocolate

Bij aankomst kregen de gasten naast een Douglas Laing proefglas een heerlijke beker Scallywag hot chocolate. Dit is een met Scallywag Speyside Blended Malt Whisky bereidde warme chocolademelk met slagroom; om lekker warm te blijven.

Scallywag

Scallywag  is een blend van de allerbeste whisky’s uit de Speyside. Deze blend bevat onder andere single malt whisky’s van Mortlach, Macallan en Glenrothes.

Door de rijping op sherryvaten heeft de Scallywag een uitgesproken volle en donkere kleur verkregen.

 

 

 

Big Peat Christmas Edition en de Scallywag Winter Edition

Big Peat & Douglas Laing’s Winterbarbecue

Limited Editions

Men kon een groot aantal limited editions uit de Remarkable Regional Malts-serie proeven. Waaronder natuurlijk de Big Peat Christmas Edition en de Scallywag Winter Edition.

Scallywag Winter Edition 2022

Dit jaar heeft de Scallywag Winter Edition een warme gebreide sjaal om zijn nek en is volledig klaar om mee te gaan op een winters avontuur!

Big Peat Christmas Edition

De heerlijke winterse lucht van schoorsteenrook komt je tegemoet bij deze Big Peat Christmas Edition. Zowel voor, tijdens als na de feestdagen!

 

 

 

70th anniversary botteling

Als kers op de taart werden de gasten door Slijterij Frans Muthert getrakteerd op een wel heel bijzonder glaasje: de 70th anniversary botteling! Een speciale en zéér exclusieve botteling uitgegeven ter ere van het 70-jarig bestaan van Douglas Laing enkele jaren geleden.

Scallywag hot chocolate
20 jaar oude single cask single malt whisky

Een 20 jaar oude single cask single malt whisky voor de gelegenheid geselecteerd door Fred en Cara Laing en afkomstig van één van hun favoriete destilleerderijen.

Slechts 70 flessen

Van deze botteling zijn slechts 70 flessen geproduceerd, waarvan er slechts 3 naar Nederland zijn gekomen. Een ware traktatie!

Nederlands Elftal

Vanaf 16.00 uur konden de gasten ook nog eens de wedstrijd van het Nederlands Elftal tegen de Verenigde Staten bekijken op groot scherm.

Zij zagen ons Oranje een overtuigende winst behalen en dat was een mooie afsluiter van een zéér geslaagd evenement.

 

 

 

 

De slijterij bleef iets langer open dan gewoonlijk, zo konden de voetbalfans na afloop nog hun favoriete fles aanschaffen voordat ze richting huis gingen.

Bedankt

Valentijn Klop en de Monnik Dranken willen Tom-Roderick en het team van Slijterij Frans Muthert, bedanken voor de fijne samenwerking, en natuurlijk alle gasten voor hun komst en enthousiasme!

Back to top