Door naar content

Italiaanse Wine & Dine in Zeewolde

20 juni 2022

Op donderdag 2 juni 2022 organiseerde Mitra Thiele - Zeewolde een Italiaanse Wine & Dine bij Restaurant Fika. Er waren maar liefst 85 gasten naar de Strandweg gekomen.

Zij kregen 8 verschillende gangen met bijpassende wijnen te proeven. Hieronder een mooi overzicht van de wijnen in combinatie met de gerechten.

Aperitief

BELLUSSI CUVÉE PRESTIGE

 

Bij aankomst kreeg men van Martijn Thiele een glas Bellussi Cuvée Prestige uitgereikt.

Deze spumante is mousserend, maar mag geen prosecco heten. Dat komt omdat deze Cuvée Prestige niet van de druif prosecco is gemaakt, ook wel genoemd de glera, maar van pinot noir druiven uit Oltrepò Pavese.

Een mooie start van dit smaakvolle evenement.

 

Voorgerecht

SARTORI PINOT GRIGIO ROSÉ

Pomodori tomaat | tomaten crème 
roggenbrood crumble
geitenkaas room - ijs

Deze rosé heeft een aantrekkelijk aroma van bloemen,
citrus en rood fruit.

Fris, sappig en lekker fruitig van smaak.

 

 

Tussengerecht

ANGELO NEGRO ARNEIS NON FILTRATO

Witte asperge | crème gerookte eidooier
gebrande coquille | haringkaviaar
codium olie

De wijngaarden van de familie Negro zijn te vinden in de wonderschone heuvels van Piemonte. De Arneis druivenstokken groeien op zo’n 300m hoogte op kalk en zand ondergrond.

Deze wijn heeft heerlijke aroma’s, frisse tonen en is intens fruitig qua smaak

Tussengerecht

CANTINE CARLO PELLEGRINO ETNA ROSSO ‘ULYSSE’

Rouleau met truffelsteak | Pata negra
Crème van eendenlever | kersen

Zoals de naam al een beetje verklapt staan de druivenstokken van deze wijn op de hellingen van de Etna-vulkaan. De zeer vruchtbare lavagrond zorgt voor een heel bijzondere wijn. De intense geur van kruiden en rood fruit resulteren in een ronde kruidige wijn met een lichte vanille toon.

Tussengerecht

SARTORI VALPOLICELLA CLASSICO ‘BROLO DI SOTTO’

Kalfszwezerik
gerookte waldorf calvados | bonbon
granny smith | calvados jus

Het resultaat van een rijping na 18 tot 24
maanden op eikenhout en minimaal 4 maanden
op de fles is een robijnrode wijn met delicate
fruitaroma’s en tuinkruiden.

 

Tussengerecht

SELLA & MOSCA VERMENTINO DI SARDEGNA

Ceviche | leche de tigre
chiitake | earl grey tea
peper fuet

De druiven van Vermentino worden licht gekneusd en alleen het vrij aflopende sap wordt voor deze wijn gebruikt. De geur is verleidelijk en aromatisch. Deze wijn is droog, fris en opvallend fruitig, subtiel en verfijnd.

 

Tussengerecht

CANTINE CARLO PELLEGRINO TENUTE DI FAMILIA CATARATTO ‘KELBI’

Ravioli met kip | bospaddenstoel
langoustine | kreeftenschuim

De druiven van Cantine Pellegrino groeien
in de ideale omstandigheden. Deze wijn is
elegant en aromatisch met tonen van
grapefruit, citroen en limoen.

 

Hoofdgerecht

VITICCIO BOLGHERI

Saltimbocca

Het wijngoed van Viticcio ligt gelegen in
het hart van Toscane. De wijnen van Viticcio
zijn vooruitstrevend, dynamisch en buitengewoon
succesvol. De Bolgheri is een diep paarse wijn met
intenste aroma’s van koffie, cacao en kersen.
De wijn is elegant en verleidelijk.

Een uitstekende keuze voor het hoofdgerecht.

 

Dessert

CANTINE CARLO PELLEGRINO PASSITO DI PANTELLERIA LIQUOROSO

Chocolade | miso
sinaasappel | yoghurt- sinaasappelsorbet

Deze zoete wijn is ontstaan uit de Zibibbo-druif, ‘alias de muskaat van Alexandrië’. De goudgele passito heeft een fantastisch aroma van gedroogde vijgen, abrikoos, muskaatdruiven en honing.

Een uitstekende afsluiter.

Back to top