Italiaanse Wine & Dine in Zeewolde
Op donderdag 2 juni 2022 organiseerde Mitra Thiele - Zeewolde een Italiaanse Wine & Dine bij Restaurant Fika. Er waren maar liefst 85 gasten naar de Strandweg gekomen.
Zij kregen 8 verschillende gangen met bijpassende wijnen te proeven. Hieronder een mooi overzicht van de wijnen in combinatie met de gerechten.
Aperitief
BELLUSSI CUVÉE PRESTIGE
Bij aankomst kreeg men van Martijn Thiele een glas Bellussi Cuvée Prestige uitgereikt.
Deze spumante is mousserend, maar mag geen prosecco heten. Dat komt omdat deze Cuvée Prestige niet van de druif prosecco is gemaakt, ook wel genoemd de glera, maar van pinot noir druiven uit Oltrepò Pavese.
Een mooie start van dit smaakvolle evenement.
Voorgerecht
SARTORI PINOT GRIGIO ROSÉ
Pomodori tomaat | tomaten crème
roggenbrood crumble
geitenkaas room - ijs
Deze rosé heeft een aantrekkelijk aroma van bloemen,
citrus en rood fruit.
Fris, sappig en lekker fruitig van smaak.
Tussengerecht
ANGELO NEGRO ARNEIS NON FILTRATO
Witte asperge | crème gerookte eidooier
gebrande coquille | haringkaviaar
codium olie
De wijngaarden van de familie Negro zijn te vinden in de wonderschone heuvels van Piemonte. De Arneis druivenstokken groeien op zo’n 300m hoogte op kalk en zand ondergrond.
Deze wijn heeft heerlijke aroma’s, frisse tonen en is intens fruitig qua smaak
Tussengerecht
CANTINE CARLO PELLEGRINO ETNA ROSSO ‘ULYSSE’
Rouleau met truffelsteak | Pata negra
Crème van eendenlever | kersen
Zoals de naam al een beetje verklapt staan de druivenstokken van deze wijn op de hellingen van de Etna-vulkaan. De zeer vruchtbare lavagrond zorgt voor een heel bijzondere wijn. De intense geur van kruiden en rood fruit resulteren in een ronde kruidige wijn met een lichte vanille toon.
Tussengerecht
SARTORI VALPOLICELLA CLASSICO ‘BROLO DI SOTTO’
Kalfszwezerik
gerookte waldorf calvados | bonbon
granny smith | calvados jus
Het resultaat van een rijping na 18 tot 24
maanden op eikenhout en minimaal 4 maanden
op de fles is een robijnrode wijn met delicate
fruitaroma’s en tuinkruiden.
Tussengerecht
SELLA & MOSCA VERMENTINO DI SARDEGNA
Ceviche | leche de tigre
chiitake | earl grey tea
peper fuet
De druiven van Vermentino worden licht gekneusd en alleen het vrij aflopende sap wordt voor deze wijn gebruikt. De geur is verleidelijk en aromatisch. Deze wijn is droog, fris en opvallend fruitig, subtiel en verfijnd.
Tussengerecht
CANTINE CARLO PELLEGRINO TENUTE DI FAMILIA CATARATTO ‘KELBI’
Ravioli met kip | bospaddenstoel
langoustine | kreeftenschuim
De druiven van Cantine Pellegrino groeien
in de ideale omstandigheden. Deze wijn is
elegant en aromatisch met tonen van
grapefruit, citroen en limoen.
Hoofdgerecht
VITICCIO BOLGHERI
Saltimbocca
Het wijngoed van Viticcio ligt gelegen in
het hart van Toscane. De wijnen van Viticcio
zijn vooruitstrevend, dynamisch en buitengewoon
succesvol. De Bolgheri is een diep paarse wijn met
intenste aroma’s van koffie, cacao en kersen.
De wijn is elegant en verleidelijk.
Een uitstekende keuze voor het hoofdgerecht.
Dessert
CANTINE CARLO PELLEGRINO PASSITO DI PANTELLERIA LIQUOROSO
Chocolade | miso
sinaasappel | yoghurt- sinaasappelsorbet
Deze zoete wijn is ontstaan uit de Zibibbo-druif, ‘alias de muskaat van Alexandrië’. De goudgele passito heeft een fantastisch aroma van gedroogde vijgen, abrikoos, muskaatdruiven en honing.
Een uitstekende afsluiter.
Bedankt!
Via deze weg willen wij Mitra Zeewolde
bedanken voor het organiseren van deze
culinaire en succesvolle reis door Italië.
Meer informatie over onze wijnen:
BELLUSSI CUVÉE PRESTIGE | SARTORI PINOT GRIGIO ROSÉ | ANGELO NEGRO ARNEIS NON FILTRATO | CANTINE CARLO PELLEGRINO ETNA ROSSO ‘ULYSSE’ | SARTORI VALPOLICELLA CLASSICO ‘BROLO DI SOTTO’ | SELLA & MOSCA VERMENTINO DI SARDEGNA | CANTINE CARLO PELLEGRINO ‘KELBI’ | CANTINE CARLO PELLEGRINO PANTELLERIA PASSITO LIQUOROSO